RTV-NH op de iPhone.

Apps van regionale omroepen vernieuwd: nieuw design en onderwerpen volgen

De apps van de verschillende regionale omroepen zijn vernieuwd. Met een nieuw design en nieuwe opties is het makkelijker om op de hoogte te blijven van het nieuws uit jouw regio. Er zijn updates voor RTV-NH, RTV Oost, Omroep Brabant en meer.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

RTV-NH op de iPhone.
De verschillende nieuws-apps van allerlei regionale omroepen zijn helemaal vernieuwd. Versie 6.0 van onder andere de app van NH (voorheen RTV-NH), RTV Oost en Omroep Brabant hebben een nieuw uiterlijk gekregen. Los van een nieuw uiterlijk, kun je je in de apps nu abonneren op allerlei nieuwsonderwerpen, zodat je met pushberichten op de hoogte gehouden wordt.

Nieuw fris uiterlijk voor apps van regionale omroepen

Bij de nieuwsapps van de regionale omroepen is direct het nieuwe uiterlijk te zien. Hoewel er nog steeds een hamburgermenu aanwezig is met allerlei opties, zien de apps er een stuk strakker uit dan voorheen. Bovenaan de apps vind je vier knoppen die je rechtstreeks brengen naar vier verschillende onderdelen: weer, verkeer, radio en televisie. Helaas sturen de eerste twee knoppen je rechtstreeks door naar de desbetreffende website van de omroep. Je kunt dus niet het weer of verkeer uit jouw regio bekijken in de apps zelf.

App van RTV-NH met nieuwe homepagina. Artikel lezen in nieuwe RTV-NH-app.

De nieuwsapps houden nu ook bij of je een artikel al gelezen hebt of niet, want een gelezen artikel is te herkennen aan een lichtgekleurde titel. Verder bekijk je video’s direct in artikelen zelf door te swipen in de mediabox en bekijk je het nieuws uit jouw plaats of dorp door je locatie door te geven aan de app. Het Mijn onderwerpen-gedeelte laat een overzicht zien van onderwerpen waar je je op geabonneerd hebt. Door je te abonneren op deze onderwerpen, krijg je eventueel een pushbericht zodra er een nieuw artikel over dit onderwerp gepubliceerd is.

Zijmenu van nieuwe RTV-NH app op de iPhone. Onderwerpen volgen in RTV-NH app op de iPhone.

Tot slot is het delen van artikelen een stuk eenvoudiger geworden, doordat de apps nu gebruikmaken van het standaard Delen-menu van iOS. Een functie die het niet meer gered heeft, is de mogelijkheid om voor nieuwsberichten een groter lettertype in te stellen. Bovendien zijn de Apple Watch-apps van de regionale omroepen aangepast voor watchOS 2, zodat de apps sneller laden. In juni vorig jaar werden van elke regionale omroep bijbehorende Apple Watch-apps uitgebracht.

Op moment van schrijven zijn nog niet alle apps van de regionale omroepen vernieuwd. In ieder geval zijn NH, RTV Oost, Omroep Brabant en Omroep West voorzien van de nieuwste update. De andere apps volgen vermoedelijk snel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2016, 8:28
Categorie Apps
Onderwerp omroep

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.