LEGO Hidden Side

LEGO brengt interactieve Hidden Side bouwdozen met ARKit 2 uit

LEGO gaat opnieuw met ARKit 2 aan de slag. Met Hidden Side brengen ze een serie speelsets uit met bijbehorende iPhone-app. Die bieden meer manieren om te spelen.

LEGO Hidden Side

LEGO Hidden Side bestaat uit acht spooksets voor verschillende locaties. Kinderen kunnen bijvoorbeeld een school, een huis, een bus en een begraafplaats bouwen. Ze zien er niet eng uit, maar zodra je de bijbehorende iPhone- en iPad-app erbij pakt kom je terecht in de virtuele wereld van Newbury, waar spannende dingen gebeuren. Je krijgt te maken met paranormale mysteries. Samen met de karakters Jack en Parker ga je de interactieve elementen van de speelset ontdekken.


Met augmented reality komen de karakters tot leven, als bepaalde items binnen het zicht van de camera komen. Er worden virtuele geesten losgelaten, die je kunt vangen in de AR-game, zodat ze niet meer kunnen rondspoken. Zo verover je gaandeweg de stad weer terug.

LEGO Hidden Side speelset

In de AR-game kun je op bepaalde elementen tikken, maar je kunt ook met één hand de iPhone vasthouden en met de andere bepaalde fysieke items verplaatsen, om daarmee verder te komen in de game.

LEGO en augmented reality

De Lego Hidden Side-bouwdozen liggen eind van de zomer wereldwijd in de winkel. De bijbehorende app kun je gratis downloaden uit de App Store. LEGO maakt al langer apps bij de speelsets, waaronder de eerdere LEGO AR Studio. Daarbij worden fysieke bouwwerken gecombineerd met animaties en activiteiten in augmented reality. Ook daarmee werd gebruik gemaakt van ARKit.

LEGO Hidden Side

Afgelopen september liet LEGO tijdens de Apple-keynote zien wat hun plannen waren met ARKit 2.0 waarbij meerdere mensen dezelfde spelomgeving kunnen zien. Erg veel navolging heeft dat nog niet gekregen; er zijn nog weinig games uitgebracht waarbij je met ARKit 2.0 kunt samenwerken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.