telestory

Launchpad Toys maakt apps gratis na overname door Google

Launchpad Toys, de maker van de educatieve apps Toontastic en TeleStory, geeft de software gratis weg na de overname door Google.

launchpad google

Launchpad Toys is het bedrijf achter Toontastic en TeleStory. Dat zijn educatieve apps waarmee kinderen zelf cartoons kunnen maken of de ster worden van hun eigen televisieprogramma. Vooral TeleStory is interessant, omdat de app augmented reality gebruikt om bijvoorbeeld digitale pruiken op je hoofd te zetten terwijl je jezelf aan het filmen bent. Het bedrijf meldt vandaag op zijn website dat het gekocht is door Google en om dat te vieren is TeleStory nu gratis verkrijgbaar.

‘Gratis voor een gigamiljoen verhalenvertellers’

Volgens de website van de ontwikkelaar wordt het bedrijf bij Google onderdeel van ‘geweldig groot team van knutselaars dat een gigamiljoen kinderen spelenderwijs verhalen kan laten vertellen’. Ook belooft de ontwikkelaar dat al hun digitale speelgoed en gereedschap gratis zal worden. In de Nederlandse App Store hebben Toontastic en Toontastic Jr. echter nog wel in-app aankopen.

TeleStory: word de ster van je eigen tv-programma

telestoryMet de app TeleStory schrijf, regisseer en speel je zelf de hoofdrol in je eigen tv-show. Je kunt uit allemaal verschillende thema’s kiezen, zoals een weerbericht, een sciencefiction-show of een talentenjacht en je kunt zelf bepalen wat er in de show gebeurt. Je kunt jezelf via augmented reality digitaal aankleden in 50 verschillende kostuums. Het is een universele app voor de iPhone en de iPad die de frontcamera gebruikt om je gezicht te filmen. De app volgt de bewegingen van je hoofd, zodat de pruik niet te scheef op je hoofd staat. Alles kan je opnemen en exporteren naar de fotobibliotheek.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2015, 10:56
Categorie Apps
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.