Launch Center Pro icoon

Launch Center Pro biedt nu NFC Triggers en écht zwart thema

Launch Center Pro heeft vandaag een forse update gekregen, met onder andere NFC Triggers, Siri Shortcuts en een echt zwart thema. Het gaat om versie 3.0 van Launch Center Pro.

Launch Center Pro met NFC Triggers

Met deze app kun je allerlei activiteiten automatiseren. Het belangrijkste zijn de NRC-triggers, waarmee je acties binnen de app kunt activeren dankzij speciaal gemaakte NFC-stickers. Dit werkt alleen op de iPhone XR, iPhone XS en iPhone XS Max. Je kunt de stickers in handen krijgen via de website van de makers, Contrast. Je plakt een dergelijke sticker bijvoorbeeld thuis op de keukentafel en als je de iPhone er tegenaan houdt wordt er een bepaalde actie uitgevoerd. Zo kan de app bijvoorbeeld je favoriete muziek gaan afspelen of een recepten-app openen.


Ook zou je een sticker op je nachtkastje kunnen plakken om een HomeKit-actie te starten of op je bureau om je lijst met taken en herinneringen te zien. Bovendien kun je de NFC Triggers laten samenwerken met de Siri Shortcuts in de Opdrachten-app. Hieronder zie je bijvoorbeeld hoe je met een NFC Trigger in de auto kunt zorgen dat een shortcut wordt gestart, door je iPhone simpelweg op de sticker te leggen.

Om deze nieuwe functies te gebruiken zul je wel moeten betalen. Vanaf nu stapt Launch Center Pro over op een betaalmodel van €10,49 per jaar. Je kunt ook eenmalig betalen voor alle acties €32,99. Vind je dat wat te duur, dan kun je de NFC Triggers los aanschaffen voor €5,49.

Launch Center Pro NFC Triggers

Siri Shortcuts en zwart thema
Naast de NFC Triggers biedt versie 3.0 van Launch Center Pro ook ondersteuning voor de Opdrachten-app. Je kunt dan ook acties uit de app omzetten naar Siri Shortcuts en ze starten met je stem. Dat kan handig zijn voor onderweg.

Tenslotte zit er ook nog een nieuw ‘True Black’-thema in, voor mensen die van écht zwart houden. Je krijgt ook de keuze uit alternatieve appiconen en een nieuwe functie om acties in te plannen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.