Twitter top tweets

Twitter-app voor iOS laat de tijdlijn weer chronologisch zien

Twitter geeft iOS-gebruikers vanaf nu de mogelijkheid om de tijdlijn weer in chronologische volgorde te bekijken. Dit is een functie waar veel gebruikers op zaten te wachten.

Je kunt dit activeren door op het stervormige icoontje te tikken, rechtsboven in de Twitter-app. Daardoor wijzigt de volgorde van de huidige toptweets naar de lijst met meest recente tweets. Daarmee gaat Twitter eigenlijk weer terug in de tijd, want de app bood vanaf het begin de mogelijkheid om berichten chronologisch te bekijken.


Sinds begin 2016 veranderde dit en bepaalde een algoritme de volgorde. Daarbij worden tweets getoond op basis van activiteit en het netwerk van de gebruikers. Het bedrijf probeerde dit iets bij te sturen met knoppen waarmee je het algoritme iets kon beïnvloeden, door aan te geven dat je een tweet niet leuk vond. Toch kozen sommige gebruikers liever voor apps van derden, waarin de tweets gewoon chronologisch staan.

Afgelopen september bood Twitter al de mogelijkheid om de ‘beste tweets eerst’-functie uit te schakelen. Het bedrijf gaf toen toe, dat het probeert om je een mix van de beste en meest recente tweets te tonen, maar dat dit niet altijd goed lukte. Gebruikers ergerden zich vooral eraan dat de lijst vermengd met reclame nogal verwarrend kan zijn. Daarna startte Twitter met een test om de chronologische tijdlijn terug te brengen.

Het gaat om een geleidelijke uitrol, dus het kan zijn dat jij het stervormige icoontje nog niet te zien krijgt. Na iOS volgen ook Android-smartphones en de webweergave van Twitter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2018, 19:17
Categorie Apps
Onderwerp twitter
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.