Launch Center Pro Apple Watch

Launch Center Pro maakt Apple Watch-app voor snelle acties

De productiviteitstool Launch Center Pro krijgt een speciale app voor de Apple Watch. Hiermee kun je razendsnel bijvoorbeeld de temperatuur in huis aanpassen, of een deurslot ontgrendelen.

De Apple Watch is nog niet verkrijgbaar, maar ontwikkelaars werken op het moment al druk aan hun apps voor het horloge. Zo ook de maker van Launch Center Pro, die een Apple Watch-versie van de geroemde productiviteits-app heeft getoond. Met Launch Center Pro voor de Apple Watch kun je snelle acties vanaf je pols uitvoeren. Zo verander je bijvoorbeeld de temperatuur van je Nest-thermostaat, of ontgrendel je een digitaal huisslot.

Launch Center Pro Apple Watch

Launch Center Pro werkt op de Apple Watch grotendeels hetzelfde als op de iPhone. Door de app van de iPhone naar je pols te verplaatsen, wordt hij echter een stuk handiger in gebruik. Je hoeft hierdoor niet langer de iPhone uit je zak te halen om een snelle actie uit te voeren, waardoor je bijvoorbeeld de huistemperatuur veel sneller hebt aangepast.

Ontwikkelaars kunnen met de beta van iOS 8.2 en Xcode nu al apps voor de Apple Watch ontwikkelen. Hierdoor zijn er vermoedelijk al de nodige apps beschikbaar zodra de Apple Watch-verkoop start in april – volgens de grootste optimisten maar liefst 100.000 apps. We zagen de afgelopen maanden al een aantal apps voorbijkomen, waaronder de Apple Watch-versie van de NU.nl-app.

Een exacte verkoopdatum voor de Apple Watch is nog niet bekend – al wordt door bronnen beweerd dat de verkoop al vroeg in april zal starten. Op maandag 9 maart zal een speciaal Apple-evenement plaatsvinden met de naam ‘Spring Forward’. Daar worden de laatste details over de Apple Watch bekendgemaakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 maart 2015, 10:05
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, launch center pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.