launcher-breed-ipad

Launcher-widget voor iOS 8 terug in de App Store

De iOS 8-widget Launcher is terug in de App Store. Apple keurde de app in september 2014 af, maar de regels zijn inmiddels versoepeld.

launcher-breed-ipad

Het was één van de handigere widgets die vorig jaar in App Store stond, maar hij werd kort na de introductie van iOS 8 alweer door Apple uit de App Store gehaald. Launcher schond volgens Apple de App Store-regels, omdat de widget iconen bevatte om iOS-apps mee op te starten. Het lijkt er echter op dat Apple deze regelgeving inmiddels heeft versoepeld: Launcher is weer terug in de App Store.


launcher-4Je kunt vanuit de Launcher-app aangeven welke apps je vaak gebruikt, waarna er iconen hiervoor verschijnen in de bijbehorende widget. Dat kan met meer dan alleen apps: door bijvoorbeeld het telefoonnummer van je partner toe te voegen, kun je snel bellen door hierop in de widget te tappen.

De maker van Launcher wist op listige wijze zijn app alsnog door Apple te laten goedkeuren. Eerst bracht hij de apps Music Launcher, apps, waarin een aantal gelijke functies zitten. De ingediende app Contact Launcher deed hetzelfde en werd afgekeurd, maar kwam toch langs de keuring toen de ontwikkelaar bezwaar maakte. Nadat allebei deze apps werden goedgekeurd, heeft de ontwikkelaar Apple daarop gewezen. Apple beloofde Launcher nog eens te bekijken en besloot hem daarna goed te keuren.

Apple zou al hebben aangegeven dat de regels rond widgets mogelijk worden versoepeld. Dat lijkt bij het nu goedgekeurde Launcher ook het geval te zijn. Dat haalt echter niet weg dat Apple vorig jaar nogal strikte regels hanteerde rond widget-apps. In december bleek dat Apple een aantal prominente apps afkeurde om andere ontwikkelaars af te schrikken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2015, 8:07
Categorie Apps
Onderwerpen launcher, widget
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.