Pixelmator

Pixelmator voor Mac ondersteunt Force Touch op nieuwe Macbooks

Een update aan Pixelmator voor de Mac zorgt ervoor dat de fotobewerker Apple's Force Touch ondersteunt om drukniveau's te simuleren. De app weet hierdoor hoe hard je een penseel indrukt.

De ontwikkelaars van Pixelmator hebben een update uitgebracht voor de populaire fotobewerker op de Mac. De belangrijkste verandering in versie 3.3.2 is dat Pixelmator nu volop gebruik maakt van Force Touch op geschikte MacBook-modellen. Bij Force Touch meet de trackpad niet alleen waar je drukt, maar ook hoeveel druk je uitoefent. Daarnaast ondersteunt Pixelmator nu de nieuwe Foto’s-app in OS X 10.10.3 en heeft de Repair Tool een likje verf gekregen.


Pixelmator

De Repair Tool is laatst al compleet aangepakt: je selecteert een gebied dat je automatisch wilt vervangen en Pixelmator doet de rest. In deze update zijn de algoritmes achter de Repair Tool nog eens flink aanscherpt, wat tot aanzienlijk betere resultaten en minder wachttijd moet leiden. Foto’s die opgeslagen zijn in de Apple Foto’s-app worden weergegeven binnen Pixelmator, zodat je ze niet handmatig hoeft te importeren.

De grootste verbetering is echter de ondersteuning voor Force Touch. Je kunt nu met meerdere drukniveau’s werken door harder of zachter op het touchpad van je Retina MacBook of Retina MacBook Pro (2015-model) te drukken. Dit is sneller dan in de tool elke keer het gesimuleerde drukniveau aan te passen.

Lees ook: Force Touch: zo werkt het op Apple Watch en MacBook

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2015, 14:57
Categorie Apps
Onderwerp force touch
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.