Apple Car-interieur

Kuo: ‘Apple Car komt in 2023-2025 op de markt’

Maar eerst nog een AR-bril

Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo zal er al in 2023 een Apple Car op de weg rijden. Maar eerst gaat Apple nog een AR-bril uitbrengen.

Komt er dan toch echt een Apple Car? Volgens de betrouwbare analist Ming-Chi Kuo komt er tussen 2023 en 2025 voor het eerst een eigen auto van Apple op de weg. Dat staat in een notitie aan investeerders, waarin Kuo bespreekt hoe Apple de volgende biljoen dollar gaat verdienen. Begin augustus doorbrak Apple voor het eerst de grens van 1 biljoen marktwaarde op de beurs.


Apple’s groeiende dienstenaanbod, AR-functies en het geheime Apple Car-project moeten ervoor zorgen dat Apple op termijn 2 biljoen dollar waard wordt. Volgens Kuo gaat Apple profiteren van een gigantische verschuiving in de auto-industrie. Volgens Kuo kan Apple profiteren van een grote vraag naar vervanging, door nieuwe technologieën. Daardoor zullen mensen sneller naar een andere auto overstappen. Volgens Kuo is de markt voor auto’s rijp voor verandering, net zoals het geval was met de smartphonemarkt voordat de iPhone werd geïntroduceerd.

Kuo Apple Car leidt tot 2 biljoen

Apple zal dan vooral profijt hebben van de betere integratie van hardware, software en diensten en van de technologische voorsprong, zoals op het gebied van AR. Ook kan Apple geld verdienen met autofinanciering, oftewel leningen.

De afgelopen jaren wordt veelvuldig gesproken over Project Titan en de Apple Car die onder leiding van Bob Mansfield zou worden ontwikkeld.

Apple Car-interieur

In hoeverre Apple daarbij zelf een auto gaat bouwen is een groot geheim en onderwerp van regelmatig terugkerende geruchten. Sinds 2014 wordt erover gesproken, waarbij er zelfs een autofabriek in de Verenigde Staten zou worden gebouwd. Uiteindelijk leek Apple tot de conclusie te zijn gekomen dat het allemaal te ambitieus was. Na het onderzoeken van een mogelijke samenwerking met BMW, Mercedes-Benz, Nissan, McLaren en het Chinese BYD Auto, heeft Apple nu gekozen voor een samenwerking met Volkswagen. Het bleek daarbij lastig om een partner te vinden, omdat er constant onenigheid zou zijn over de vraag wie eigenaar is van ‘de ervaring’ en welke partijen toegang hebben tot de data van de boordcomputer.

Apple AR-bril concept door iDropNews en Martin Hajek: meerdere varianten

Kuo: ‘AR-bril in 2020’

Ming-Chi Kuo denkt dat Apple in 2020 een AR-bril gaat uitbrengen, die hij ‘Apple Glasses’ noemt. Eerder voorspelde analist Gene Munster dat de bril in 2021 in de winkels ligt. Kuo zegt dat Apple vooral is gegroeid door nieuwe producten op momenten dat de gebruikersinterface sterk verbeterde. Denk daarbij aan de Mac-muis, het iPod-klikwiel en het multi-touch scherm van de iPhone. Bij AR-brillen zou Apple iets soortgelijks van plan zijn: een unieke bediening, die voor een doorbraak zorgt. Verder verwacht Kuo dat Apple steeds afhankelijker wordt van diensten zoals Apple Music, iCloud en de App Store. Het mooie daarvan is dat ze op allerlei hardware-producten werken, waardoor Apple niet meer zo sterk afhankelijk is van één product: de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2018, 7:58
Bron Bron MacRumors
Categorie Apple
Onderwerpen apple car, augmented reality, project titan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.