Kort iPhone-nieuws: Rode iPhone, iPhone Infused, Nintendo niet bang voor iPhone

Drie korte iPhone-nieuwtjes: er zijn nog steeds geruchten dat er een rode iPhone 3G komt, iPhone Infused blijkt een oplichter te zijn en de baas van Nintendo ziet niet teveel overlap tussen iPhone en Nintendo DS.

iPhone 3G roodDe geruchten over een rode iPhone blijken hardnekking: voordat de iPhone werd aangekondigd verschenen al mockups van de rode iPhone, mogelijk in de serie Product (RED). Nu de winkeliers zich voorbereiden op de feestdagen (nu al?) is het gerucht terug en wel via satire-site iPhone Savior: het zout- en peperstel hebben we al, nu wordt het tijd voor een rode iPhone! TechCrunch schrijft er ook over, dus dan moet het wel waar zijn.

Het iPhone Dev Team zegt dat er bij de website iPhone Infused sprake is van oplichting. De website heeft afbeeldingen van Hackint0sh gebruikt en heeft zelfs een filmpje van één van de leden van het Dev Team gebruikt waarbij de tekst Infused prominent in beeld verschijnt. iPhone Infused vraagt $40 en belooft voor dat geld een eindeloze stroom van jailbreaks en unlocks. Dezelfde bestanden en tools zijn ook gratis te downloaden.

Nintendo is niet bang voor de iPhone. Nintendo’s president en CEO Satoru Iwata zegt dat hij zelf een iPhone gebruikt. “I weet dat het een aantrekkelijk product is, maar als ik nauwkeurig kijk naar de iPhone-gebruikers versus de gebruikers van onze Nintendo DS, dan begrijp ik dat er wat overlap is.” Maar Iwata vindt de overlap niet te groot. In plaats daarvan is Nintendo van plan om het touchscreen van de Nintendo DS op andere manieren te gebruiken. Het is jammer dat Forbes niet heeft doorgevraagd over de enorme vlucht die games op dit moment op het iPhone-platform nemen.

En wie nog van plan is om rond de feestdagen een Wii voor de kerst te kopen: je mag wel snel zijn, want Iwata voorspelt nu al tekorten. Met name de vraag in de VS is ongebruikelijk groot in vergelijking met Europa of Azië.

steve jobsWe schrijven deze verzamelnieuwtjes meestal omdat er over een onderwerp niet zoveel te vertellen valt. Er komt dagelijks een gigantische stroom nieuwtjes op ons af waaruit we noodgedwongen een keuze moeten maken. Twee onderwerpen hebben we de afgelopen dagen bewust laten liggen:

  • Dat KPN nog steeds in gesprek is: zullen we daar gewoon aandacht aan besteden als ze ECHT iets te melden hebben?
  • En de gezondheid van Steve Jobs: interessant voor investeerders en gossipblogs zoals Valleywag, maar het verband met de iPhone ontgaat ons een beetje en de tijd dat we schreven over onderwerpen als Britney Spears gooit iPhone in zwembad ligt alweer ver achter ons (nou ja, ver… dat was op 4 maart).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2008, 7:10
Categorie iDevices
Onderwerpen feestdagen, kerst, nintendo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.