Kobo Reading Life: sociale ebookdienst gelanceerd op de iPhone

Kobo heeft de dienst Reading Life ook op de iPhone gelanceerd. Hiermee kun je inchecken op boekkarakter, mijlpalen halen en meer.

kobo reading lifeKobo is een ebookdienst die wereldwijd beschikbaar is. Er is een speciale iPhone-applicatie waarmee je toegang krijgt tot 1,8 miljoen gratis ebooks.

Eerder deze week is het nieuwe onderdeel Kobo Reading Life aangekondigd. Volgens het bedrijf “de eerste ‘social eReading experience’ ter wereld”. Met Reading Life (eerder al beschikbaar op de iPad) wordt het lezen van boeken bijna een spelletje. Je ziet welke boeken je leest via je Reading Life-dashboard, kunt allerlei achievements halen waarbij je een badge krijgt, kunt inchecken bij personages en plaatsen uit boeken en er valt iets te verdienen als je bepaalde mijlpalen en doelen haalt.

kobo iphoneDaarnaast kun je favoriete uitspraken en passages uit boeken opslaan en delen met vrienden, bijvoorbeeld op je Facebook Wall. Je favoriete quotes kun je ook als status instellen. Reading Life is al sinds december beschikbaar op de iPad. Het blijkt dat mensen die Reading Life gebruiken bijna tweemaal zoveel pagina’s lezen als een niet-gebruiker. Vanaf nu kan dat ook op de iPhone. De app maakt op basis van je leesgedrag een persoonlijke boekomslag. Kobo kan boeken aan in ePub- en PDF-formaat, waarbij je ze via iTunes, Safari, mail, Dropbox of MobileMe iDisk aan de lokale collectie op je iPhone kunt toevoegen.

Downloaden: Kobo (gratis)
Meer info: persbericht

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2011, 12:59
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.