Gerucht: volgende week iOS 4.3-event met introductie van iPad 2

Macnotes zegt te weten dat Apple aankomende week een evenement heeft gepland voor de introductie van iOS 4.3 evenals de nieuwe iPad.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iPad 2 mockupDe vorige iPad werd op 27 januari geïntroduceerd, maar Apple heeft tot nu toe geen uitnodigingen voor de introductie van de iPad 2 verstuurd, terwijl de maand februari reeds is begonnen. Als we de berichtgeving van de Duitse website Macnotes.de mogen geloven hoeven we nog maar even geduld te hebben. Apple zou namelijk voor volgende week een evenement gepland hebben dat in het teken van iOS 4.3 zal staan, maar waar ook de nieuwe iPad getoond zal worden.

Dit beweert de website op basis van bronnen rondom de fabrikanten van het nieuwe apparaat. Macnotes.de stelde eerder al dat de iPad 2 tussen 2 en 9 april in de Verenigde Staten gelanceerd zou worden. Die claim was echter niet op basis van bronnen, maar op die van een berekening. Apple geeft de voorkeur aan vaste releasecycli; de huidige iPad ging op 3 april 2010 in de verkoop. De website verwacht verder dat de nieuwe iPad wederom de eerste drie maanden exclusief in de VS te verkrijgen is en pas later internationaal gelanceerd zal worden. Digg-oprichter Kevin Rose beweerde begin januari ook al dat volgende iPad ‘binnen drie tot vier weken’ aangekondigd zou worden.

Dezelfde bronnen claimen dat de iPad 2 met de nieuwe Apple A5-dualcoreprocessor uitgerust zal worden en voorzien zal zijn van de grotere luidsprekers die we eerder al op mockups zagen. Macnotes denkt dat de nieuwe iPad vanwege de krachtiger processor ook over een Mini DisplayPort-aansluiting zal beschikken, zodat ook output van HD-video tot de mogelijkheden behoort. Gisteren nog claimde 9 to 5 Mac dat het het scherm van de iPad 2 in handen had gekregen. Hieruit zou onder meer blijken dat de schermresolutie met 1024×768 pixels niet is gewijzigd.

Macnotes gaat er vanuit dat de iPad 2-introductie onderdeel vormt van een “One more thing” tijdens een ontwikkelaarsevenement over iOS 4.3. Hiervan gaf Apple afgelopen dinsdag de derde beta vrij, die evenals de tweede beta geen nieuwe functies introduceerde. Stokpaardje van deze iOS-update is de 3G persoonlijke hotspot-functie, waarmee je de 3G-verbinding van je iPhone via Wi-Fi met maximaal vijf apparaten kunt delen. Uit verschillende reviews van de Verizon iPhone, die vanaf vandaag (voor bestaande klanten) in de voorverkoop gaat, bleek al dat iOS 4.3 voor de iPhone en iPad ‘binnenkort’ beschikbaar zal komen.

Bij de introductie van tabletkrant “The Daily”, tijdens een persconferentie die gisteren plaatsvond, liet Apple’s iTunes-baas Eddy Cue al doorschemeren dat de nieuwe App Store-abonnementendienst, een van de functies van The Daily, binnenkort ook voor andere uitgevers beschikbaar zal komen. Wanneer wilde Cue echter niet zeggen. Maar mogelijk is dat al tijdens het iOS 4.3-evenement, zo stelt Macnotes. Volgens persbureau Reuters zou bij de introductie van The Daily zelfs een iPad 2 zijn gesignaleerd. Hiervan zijn echter geen foto’s beschikbaar, wat de uitspraak weer een beetje dubieus maakt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2011, 20:34
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen gerucht, introductie, ios 4, ipad 2

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.