EO The Passion Cardboard

Met EO’s virtual reality-app lijkt het alsof je op het podium van The Passion staat

The Passion is donderdagavond met de nieuwe EO VR-app ook vanuit virtual reality te bekijken met je iPhone. Zowel met als zonder headset kun je de show op die manier volgen.

EO The Passion Cardboard

De EO is lang niet zo’n stoffige omroep als je misschien dacht. Onlangs is namelijk de speciale EO VR-app (link) verschenen, een iPhone-app die je kunt gebruiken om bepaalde EO-programma’s vanuit virtual reality te beleven. The Passion is donderdagavond de eerste show die de app gaat gebruiken.

Een scene uit de VR-app van de EO.

The Passion in virtual reality

Als je van plan bent om The Passion vanavond met de VR-app te bekijken, is het wel handig om een speciale VR-headset te hebben waar je iPhone in past. Gebruik hier bijvoorbeeld een Google Cardboard voor, die je ook zelf kunt vouwen.

De virtual Reality-app van de EO staat in het teken van The Passion. De EO heeft vanaf nu een eigen VR-app.

EO VR-app ook zonder headset te gebruiken

Heb je geen headset, dan kun je de iPhone vasthouden en in het rond bewegen om de show in 360 graden te bekijken. Volgens de app-beschrijving lijkt het hierdoor net alsof je midden op het podium staat, naast de acteurs die het verhaal vertellen op het Eemplein in Amersfoort. Als je de app nu al installeert, kun je een scène alvast in VR bekijken.

Naast The Passion zegt de EO ook in de toekomst meer programma’s via de app in virtual reality uit te zenden. The Passion kun je vanavond om 20:30 bekijken op NPO 1. Genoeg tijd dus om zelf een Google Cardboard in elkaar te knutselen. Onderaan dit stuk kun je een artikel vinden waarin we verschillende iPhone VR-headsets op een rij zetten.

Apple en virtual reality?

Ook Apple zou volgens geruchten de mogelijkheden van virtual reality onderzoeken. Er zijn echter nog maar weinig aanwijzingen dat het bedrijf ook daadwerkelijk aan een eigen headset werkt. Ondertussen maken verschillende bedrijven gretig gebruik van deze kans door met eigen iPhone-headsets te komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2016, 11:44
Categorie Apps
Onderwerp virtual reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.