Steve Jobs Mercedes zonder kenteken

Kenteken Check voor iPhone, iPad, Apple Watch sorteert op merk en model

Snel kentekens checken kan nu ook op de Apple Watch. De nieuwe app Kenteken Check laat je ook filteren op merk en model, waardoor je uitgebreide zoekopties hebt.

Wellicht herken je het wel: je ziet een mooie auto rijden en bent nieuwsgierig geworden naar allerlei voertuiggegevens, zoals de kracht van de motor. Al bij de komst van de App Store waren er verschillende apps beschikbaar waar je snel een kenteken mee kan checken en wonder boven wonder is er anno 2015 nog een nieuwe app bijgekomen. Met Kenteken Check bekijk je niet alleen voertuiggegevens van een specifiek kenteken, maar zie je ook welke voertuigen er allemaal in Nederland rondrijden. Als extraatje is de app ook nog beschikbaar voor de Apple Watch.

Kentekens en voertuigen bekijken

Kenteken Check wint geen schoonheidsprijzen, maar de app biedt wel de meest rechttoe rechtaan functies is laat je snel een kenteken controleren. De app opent met een scherm waar je direct kan zoeken door een kenteken in te vullen. Een leuke functie is zoeken op merk en model. Ben je een autoliefhebber, dan is het interessant om te zien hoeveel Volkswagens er op de Nederlandse wegen rijden. Je kunt zelfs kentekens filteren op bijvoorbeeld kleur.

Kenteken Check met overzicht op de iPhone. Kenteken Check geschiedenisoverzicht op de iPhone.

De gedetailleerde pagina toont allerlei soorten informatie, zoals de uitvoering, historie, motor en verbruik. Voeg een kenteken aan je favorieten toe en bekijk je geschiedenis voor een overzicht van je eerder bekeken auto’s. Om eerder bekeken kentekens nogmaals in te zien, is het niet eens nodig om een actieve internetverbinding te hebben, omdat de app deze offline opslaat. Ook op de iPad en Apple Watch is de app beschikbaar. Spreek op de Apple Watch een kenteken rustig en duidelijk in en je ziet direct op je pols alle bijbehorende gegevens.

Kenteken Check op Apple Watch met kenteken inspreken. Kenteken Check op je Apple Watch met overzicht.

Kenteken Check is volledig gratis te downloaden en is gemaakt door de Nederlander Jan Jaap de Groot, een vierdejaars Informatica student. Ben je dus op zoek naar een snelle kenteken-app voor meerdere apparaten, dan is Kenteken Check door uitgebreide filteropties een prima keuze.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 december 2015, 13:16
Categorie Apps
Onderwerpen auto, kenteken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.