Weekend-kijktips: Cursed, Absentia, Suits en meer

Je kunt dit weekend kijken naar de Arthur-legende Cursed, het misdaaddrama Absentia en de kantoorserie Suits. Aan licht vermaak is ook gedacht met de nieuwe serie Barrie Barista.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Cursed: mythologie met een nieuwe twist

Te zien op: Netflix

Cursed is een remix van de Arthur-legende, deze keer vanuit het perspectief van de Lady of the Lake (Vrouwe van het Meer), die in de legende meermaals voorkomt. Bijvoorbeeld wanneer het zwaard Excalibur aan Koning Arthur wordt gegeven en wanneer de stervende koning naar Avalon wordt gebracht na de Slag bij Camlann. Deze 10-delige serie op Netflix is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tom Wheeler. De auteur droomde al langer over een frisse nieuwe twist voor de Arthur-legende omdat het volgens hem de originele fantasiewereld is, die invloed heeft gehad op allerlei latere verhalen, van Star Wars tot The Lord of the Rings.


De jonge vrouw Nimue beschikt over magische krachten en komt oog in oog te staan met een tragisch lot: ze zal de machtige, maar ook tragische Lady of the Lake worden. Na de dood van haar moeder vindt ze een onverwachte partner in Arthur en gaat ze op pad om een antiek zwaard te bezorgen bij Merlijn.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Tijdens haar reis toont Nimue dat ze de moed heeft om te rebelleren tegen de vreselijke Rode Paladijnen en hun koning Uther. Cursed is een coming-of-age verhaal waarin vertrouwde thema’s voorkomen: onnodige oorlog, de moed vinden als je met iets onmogelijks wordt geconfronteerd en religieuze terreur. Dit is geen serie waarbij je in slaap valt, alles volgt elkaar in vlot tempo op.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Barrie Barista en het Einde der Tijden – seizoen 1

Te zien op: Videoland

Voor liefhebbers van gezellig Nederlandse comedy. Barrie Barista moet proberen zijn koffiezaak overeind te houden tijdens een apocalypse. Barrie denkt dat een goede kop koffie de wereld kan denken, maar daar denken zijn klanten heel anders over. Naar deze 6-delige serie van de makers van New Kids kun je gedachteloos kijken en lachen. De hoofdrol wordt gespeeld door Henry van Loon.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Suits – seizoen 8

Te zien op: Netflix

Vanaf zaterdag te zien op Netflix: seizoen 8 van Suits. Deze keer met als nieuwkomer Katherine Heigl als advocate (eerder te zien in Grey’s Anatomy). Dit is het eerste seizoen van de serie waarin grote wijzigingen in de cast zijn doorgevoerd. Patrick J. Adams (Mike) en Meghan Markle (Rachel) vertrokken aan het einde van het vorige seizoen en drie nieuwe acteurs zijn vanaf nu vast te zien. Amanda Schull als Katrina Bennett kennen we al als gastacteur uit eerdere seizoenen. Ook was Dulé Hill in eerdere seizoenen al te gast als Alex Williams. Met 16 afleveringen is er genoeg te kijken.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Borg vs McEnroe

Te zien op: Film1, NLZiet en Pathé Thuis

Voor liefhebbers van documentaires is er deze boeiende bioscoopfilm over de rivaliteit tussen Bjorn Borg en John McEnroe. Beide waren heel verschillend: Borg als koele en emotieloze kikker, McEnroe als het opgewonden standje van de tennisbaan. In de legendarische Wimbledon-finale van 1980 bereikte de rivaliteit z’n hoogtepunt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Absentia – seizoen 3

Te zien op: Amazon Prime Video

Seizoen 1 en 2 kun je op Videoland zien, terwijl seizoen 3 vanaf nu bij Amazon te kijken is. Misdaaddrama rond de mysterieuze verdwijning van FBI-agente Emily Byrne (Stana Katic), die na jaren opeens weer opduikt. Ze herinnert zich echter niets meer. Haar man blijkt inmiddels hertrouwd te zijn en haar zoontje kent haar ook niet meer. Emily wil koste wat kost haar ontvoering oplossen en weer grip op haar leven krijgen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Andere kijktips

 • Kissing Game (Netflix) – Braziliaans tienerdrama over een afgelegen dorpje, dat wordt getroffen door een myserieuze ziekte. Deze wordt overgedragen door mensen te zoenen.
 • Street Food: Latin America (Netflix) – Serie over straatvoedsel. Deze keer vertellen Zuid-Amerikaanse chefs hun verhalen over eten.
 • The Typist (NPO Plus) – Een notuliste van de politie in Berlijn neemt het heft in eigen hand en gaat zelf misdaden onderzoeken. Duitse misdaadserie, ook te zien op NPO2.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

 • Fatal Affair (Netflix) – Een advocate raakt verstrikt in een kat-en-muisspelletje, nadat ze een afspraak heeft gehad met een oude vriend. Dit draait uit op een angstig avontuur ronduit obsessie.
 • Father Soldier Son (Netflix) – Documentaire van The New York Times. Sergeant Brian Eisch raakt in Aghanistan ernstig gewond en beleeft daarna met zijn zonen een hartverwarmend avontuur.
 • The Pier – seizoen 2 (NPO Plus) – Spaanse thriller waarin het lijk van een man wordt gevonden. Zijn vrouw en minnares gaan op onderzoek uit. Ook wekelijks op NPO 3 en NPO Start.
 • The Players (Netflix) – Komische Italiaanse film over mannen die moeite hebben met relaties. Daarbij maken ze soms rare keuzes.
 • We Are One (Netflix) – Muziekdocumentaire waarin activisten wereldwijd strijden tegen onrecht. Ze doen mee aan de muziekvideo Solidarité waarmee ze verandering teweeg willen brengen.
 • Unraveling Athena (Amazon Prime Video) – Nog meer tennisamusement. In deze documentaire over grote spelers uit de tenniswereld volgen we onder meer Chris Evert en Billie Jean King.
 • De Man met de Hamer (Videoland) – Dramaserie met vader en zoon Krabbé. Een verloren zoon (Martijn) staat plotseling weer bij zijn vader (Jeroen) op de stoep, die veilingmeester is. Vandaar de titel.
 • Dark Desire (Netflix) – Mexicaanse dramaserie over de getrouwde vrouw Alma, die na een weekendje weg te maken krijgt met tragische verwikkelingen waardoor haar sociale leven op z’n kop staat.
 • Sons of Anarchy (Amazon Prime Video) Zeven seizoenen van een misdaaddrama, over de topman van een gewelddadige motorclub die voor het eerst vader wordt.

https://www.youtube.com/watch?v=_03DBXL3Srw

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.