App Store iOS 8 uitgelicht

Kerstsluiting App Stores gestart: dit merk jij ervan

Vanwege de kerstsluiting verschijnen er even geen nieuwe apps en updates in de App Store. Dit duurt van 22 tot 29 december 2015.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

App Store iOS 8 uitgelichtHet was je misschien al opgevallen: de afgelopen dagen kwamen er enorm veel app-updates uit en waren er waanzinnig veel apps afgeprijsd. Dat heeft een reden: ontwikkelaars probeerden nog snel voor de kerstsluiting van de App Store te scoren met hun nieuwe, vernieuwde of afgeprijsde apps. Vanaf vandaag zijn iTunes en de App Store tijdelijk ‘gesloten’: je kunt nog wel apps downloaden, maar er verschijnen geen nieuwe en er zullen ook geen prijswijzigingen plaatsvinden. Na 22 december zullen er geen nieuwe kerstkoopjes zijn.

Tot 29 december geen nieuwe apps

Apple had de kerstsluiting een paar weken geleden al aangekondigd. Tussen 22 en 29 december staat de App Store even stil. Uit onze ervaringen van eerdere jaren weten we dat de updates vaak iets eerder alweer op gang komen. Vorig jaar sloot de App Store ook tussen 22 en 29 december en verschenen op de ochtend van 28 december alweer de eerste apps.

Dat er momenteel zoveel apps en games zijn afgeprijsd heeft ook met de kerstsluiting te maken. Ontwikkelaars proberen nog snel even bovenaan de ranglijsten te komen, zodat ze tijdens de kerstsluiting goed in beeld staan. De ranglijsten in de App Store staan namelijk ook even stil. De sluiting geldt voor alle iTunes-diensten, dus ook voor muziek, films, iBooks, Apple TV-apps en Mac-apps.

Tijdelijk ook geen nieuwe koopjes

Afterlight screenApple organiseerde voorgaande jaren rond de kerst altijd 12 Dagen Cadeaus, een actie waarbij je elke dag een gratis app, boek of muzieknummer kon downloaden. Vorig jaar ging de actie niet door en de kans is groot dat het ook dit jaar niet meer plaatsvindt. Apple geeft nog wel apps weg via de gratis App van de Week en via de Apple Store-app. Momenteel is dat bijvoorbeeld de fotografie-app Afterlight (zie afbeelding).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2015, 17:39
Categorie Apple
Onderwerpen app store, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? In het najaar van 2019 stopt iTunes, maar wat zijn de opvolgers?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.