iPhone 7 concept in verschillende kleuren.

Nieuw iPhone 7-concept voegt alle recente geruchten samen

Een nieuw concept van de iPhone 7 combineert verschillende recente geruchten? Een iPhone zonder fysieke homeknop? Check. Geen koptelefoonaansluiting meer? Check. Een nog dunner toestel? Check. Zou jij een iPhone zoals in dit concept willen hebben?

De laatste tijd gonst het nogal van de geruchten rondom nieuwe iPhone-modellen. Zo wordt er gesproken over een iPhone zonder de standaard koptelefoonaansluiting, wordt er getest met modellen zonder homeknop en lijkt een kleinere iPhone 6c er nu toch echt te komen. De Zwitser Eric Huismann ging met deze geruchten aan de slag en maakte onderstaande concepten van de iPhone 7.

iPhone 7 concept in verschillende kleuren.

Geen homeknop, maar toch ook wel

Het opmerkelijkste aan het concept van deze iPhone 7, is dat de fysieke homeknop verdwenen is. Deze zou volgens de ontwerper van het concept plaatsmaken voor een softwarematige homeknop, die werkt met 3D Touch. De knop wordt nog wel omringd door een opvallende ring, maar het indrukken van de ‘knop’ gaat via 3D Touch. Bij het ‘indrukken’ krijg je haptische feedback, zodat je toch het gevoel hebt van een fysieke knop. Touch ID zit in deze knop verwerkt, die nog sneller en betrouwbaarder zou moeten zijn.

iPhone 7 concept met nieuwe AirPods.

Ook is het volgens dit concept gedaan met de standaard koptelefoonaansluiting die al sinds de allereerste iPhone aanwezig is. Hierdoor kan het toestel nog dunner worden. Omdat de iPhone geen aansluiting meer heeft, wordt in dit concept ook gesproken over een nieuwe set oordopjes. De zogenaamde AirPods werken met Bluetooth, al zijn ze nog wel aan elkaar gekoppeld door middel van een kort snoertje. Ook is Apple in dit concept overgestapt van Lightning naar USB-C, een aansluiting die ook al gebruikt wordt in de nieuwste 12-inch MacBook.

iPhone 7 concept met alle formaten.

Qua design heeft de ontwerper gekozen voor hetzelfde ronde ontwerp als de iPhone 6 en iPhone 6s, maar zonder de kenmerkende antennestrepen aan de achterkant. Hoewel het toestel wederom dunner is, zouden we voor het eerst sinds jaren weer afscheid kunnen nemen van een cameralens die ietwat uitsteekt. De camera is volgens het concept wel verhoogd naar 15 megapixels voor foto’s en 5K voor video’s. Erik Huismann heeft de iPhone 7 voorzien van vier kleuren, al maakt de spacegrijze variant plaats voor een spacezwarte versie. En niet te vergeten: er is ook een 4-inch versie beschikbaar.

Het is duidelijk dat de ontwerper gelet heeft op de laatste geruchten. Wat hier uiteindelijk allemaal van terecht komt, zien we volgend jaar. Verwacht wordt dat Apple in september 2016 de nieuwe iPhone 7 uit de doeken zal doen. Zou jij in de rij gaan staan als de iPhone 7 eruit zou zien als dit concept?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 december 2015, 10:12
Categorie iDevices
Onderwerpen concept, iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.