Keepsy: een jaarkalender maken met Instagram- en Facebook-foto’s

Keepsy kan met de iPhone gemaakte foto's van de app Instagram importeren en ze verwerken in een (jaar)kalender die je zelf kan samenstellen. Er is een uitgebreide editor om alles naar je eigen hand te zetten.

Keepsy kalenders headerOnlangs nog bespraken we de iPhone-applicatie Calendagram, waarmee je foto’s van de populaire app Instagram kan importeren voor een jaarkalender. Inmiddels hebben we zo’n kalender ontvangen en valt op dat de fraaie eigen creatie als actieve kalender nutteloos is omdat je niets met de data op de kalender kan doen. De nieuwe dienst Keepsy doet dat beter. Die biedt schrijfruimte onder elke dag en heeft bovendien meer opties om foto’s van Instagram, Facebook, Picasa, Flickr en gewoon vanaf je computer of Mac toe te voegen.

Keepsy biedt net als Calendagram een kalender die je per maand moet omslaan. Aan de bovenkant staan foto’s en aan de onderkant tref je de dagen van de maand. Bij Keepsy bieden die dus enige schijfruimte, wat zich vertaalt naar een kalender die wat breder is dan die van de concurrent. Je hebt vier stijlen om uit te kiezen qua uiterlijk: klassiek, hip, modern en seizoenen. Die geven vooral de onderkant van de kalender een andere uitstraling, al maakt ‘hip’ ook de omlijsting van de foto’s grijs. De schrijfruimte zorgt er ook voor dat je geen stijlvolle zwarte achtergrond kan kiezen.

Het grootste verschil tussen Calendagram en Keepsy is, dat je Keepsy niet op de iPhone aanmaakt. Het is een dienst op een website die in staat is je Instagram-foto’s te importeren. De foto’s van de bronnen die je gebruikt, staan rechts in beeld en kun je naar de maanden links slepen. Het aardige is dat je zelf kan bepalen hoeveel foto’s je aan elke maand toevoegt. Één is prima, twaalf kan ook. Met een instelling vooraf kun je aangeven of Keepsy de foto’s ook schuin mag neerzetten. Tijdens het selecteren en slepen van de foto’s kun je Instagram-afbeeldingen sorteren op het aantal likes of datum. Ook kan je een andere gebruikersnaam raadplegen.

Keepsy kalender van Instagram foto's

Keepsy maakt na het toevoegen van de foto’s zelf de instellingen voor de indeling van elke maand, maar je kan de volgorde en de vorm van de foto’s zelf aanpassen. Helaas kan je de indeling niet eenvoudig veranderen. Wel zijn er talloze opties om foto’s op de achtergrond of voorgrond te zetten, kun je een achtergrond selecteren, foto’s roteren en vergroten en je kan handmatig tekst en afbeeldingen toevoegen. Er is zelfs een grid aanwezig om te zien of je wel binnen de lijntjes werkt. Een simpele modus was hier zeker ook welkom geweest. Het betekent wel dat je alsnog een zwarte achtergrond achter foto’s kan zetten, waardoor sommige foto’s beter tot zijn recht komen.

Een kalender samenstellen kost ruim 25 dollar op Keepsy. Voor Nederland komt daar nog 13,39 dollar verzendkosten bij, want het totaalplaatje op 39,34 dollar of omgerekend 28,54 euro brengt. Dat is net een euro duurder dan Calendagram, maar als je de tijd neemt om je kalender uitgebreid samen te stellen, lijkt het dat prijsverschil meer dan waard.

Directe link: Keepsy

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2011, 9:00
Categorie Apps
Onderwerpen activity, calendar, facebook, instagram

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.