Jailbreaker MuscleNerd van Google+ verbannen vanwege bijnaam (jailbreak)

Jailbreaker MuscleNerd is verbannen van Google+. Hij gebruikte daar zijn online bijnaam, iets dat Google liever niet ziet. Hij is een van de velen die om deze reden van het sociale netwerk werd verstoten.

Google PlusMuscleNerd, een van de drijvende krachten achter de iPhone Dev Team, is verbannen van Google’s nieuwe sociale netwerk. De reden: hij gebruikte niet zijn echte naam, maar een pseudoniem. Google is op het moment druk bezig met het afdwingen van alleen het gebruik van ‘echte’ namen op Google+. Gebruikers met een bijnaam moeten deze zo snel mogelijk veranderen.


Op Twitter vertelt MuscleNerd dat hij nog nooit zijn echte naam online heeft ingevoerd. Het pseudoniem waar hij onder geregistreerd stond op Google+ is dan ook de enige naam die hij online gebruikt. Volgens Google’s beleid is dit niet toegestaan op het sociale netwerk, wat resulteerde in het verbannen van zijn profiel. De dienst vertelde hem dat het beter zou zijn als hij opnieuw zou registreren onder zijn echte naam, omdat het dan makkelijker is voor anderen om hem daar te vinden. Voor zijn opschorting had MuscleNerd 3.000 volgers op Google+.

Musclenerd werd wegens zijn nickname verbannen van Google+

Jay Freeman (Saurik), oprichter van de Cydia store, is het er niet mee eens:

Ik vind de huidige gang van zaken persoonlijk belachelijk…. Google’s pogingen om wat zij een naam vinden af te dwingen werkt niet met verschillende culturen, laat staan het internet gevuld met pseudoniemen.

Saurik haalt een aantal voorbeelden aan, die je allemaal kunt teruglezen op – ironisch genoeg – Google+.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.