iCloud account login

iWork voor iCloud beta nu toegankelijk voor iedereen

iWork voor iCloud is nu gratis te gebruiken, ook als je geen Apple-apparaat hebt. Je krijgt 1GB opslag voor documenten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Iedereen kan vanaf nu gratis gebruikmaken van Apple’s productiviteitspakket iWork. De eis dat gebruikers minimaal één Apple-apparaat moeten bezitten, is daarmee weggevallen. Om Pages, Numbers en Keynote voor iCloud te kunnen gebruiken is alleen nog een Apple ID vereist, die iedereen gratis kan aanmaken. Dus ook als je Android- of Windows-gebruiker bent. Om documenten op te slaan krijg je 1GB opslagruimte, opmerkelijk minder dan de 5GB die Apple-gebruikers krijgen.

iWork voor iCloud

Voorheen had je voor de online versie van iWork een iCloud-account nodig en die kreeg je alleen als je over een iOS-apparaat of Mac beschikte. Op de website van iCloud is nu te lezen: “Iedereen kan nu gebruik maken van Pages, Numbers en Keynote voor iCloud”. Dat is handig, want mocht je als Windows-gebruiker een Pages-document krijgen toegestuurd, dan is het wel zo makkelijk als je die meteen op de desktop kunt openen en niet afhankelijk bent van vrienden of collega’s met een Mac.

iwork-voor-icloud

De cloudversie van Pages, Numbers en Keynote biedt een aantal handige functies. Zo kun je bestanden direct synchroniseren met iCloud Drive, zodat ze op al je apparaten meteen zijn bijgewerkt. Het biedt ook de mogelijkheid om met meerdere mensen samen te werken in één document. Regelmatig komen er nieuwe functies bij.

iWork voor iCloud is nog in betafase en is gratis te gebruiken. Het wachten is nu op het moment dat Apple aankondigt dat de ontwikkeling van iWork voor iCloud is afgerond en niet langer in betaversie verkeert. Eerder maakte Apple de iWork-software ook gratis, voor iedereen die vanaf oktober 2013 een nieuwe iPhone, iPad of Mac heeft gekocht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2015, 12:59
Categorie Diensten
Onderwerpen icloud, iwork

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.