nike-fuelband-arm

Nike+ Fuel-app werkt nu met HealthKit, geen FuelBand meer nodig

De Nike+ Fuel-app vereist niet langer de FuelBand fitnessarmband. Ook kun je nu bewegingsdata uitwisselen met Apple's HealthKit.

De Nike+ FuelBand-app voor de iPhone is nu geschikt gemaakt voor Apple’s HealthKit. Bovendien heb je voor het gebruik van de app niet langer een fitnessarmband meer nodig. Dat is ook de reden dat de app voortaan kortweg Nike+ Fuel heet. Je bespaart door deze update mooi €99, want dat is de prijs die je momenteel betaalt voor de SE-versie van de Nike+ FuelBand.


nike-fuelband-arm

Met de FuelBand-app voor de iPhone kun je je stappen en andere lichaamsbewegingen meten en vervolgens de verdiende NikeFuel-punten doorsturen naar de Gezondheid-app in iOS 8. Hiervoor moet je wel eerst toestemming geven. Andere apps kunnen de data vervolgens weer gebruiken, bijvoorbeeld om te schatten hoeveel calorieën je hebt verbrand. NikeFuel is een maat voor de hoeveelheid lichaamsbeweging. Je kunt het verdienen met hardlopen, maar ook met fietsen of dagelijks rondlopen thuis of op kantoor.

nike fuel appDe update van de app zorgt er ook voor dat je data makkelijker kunt delen via allerlei sociale netwerken. Denk daarbij aan Twitter, Facebook en Instagram. Je kunt bijvoorbeeld doelen delen en anderen aanmoedigen. Verder is de samenwerking met andere Nike-apps verbeterd, zoals Nike+ Training Club en Nike+ Running. Je ziet nu duidelijker hoeveel NikeFuel je hebt verdiend met andere activiteiten. Voorheen bood alleen de Nike+ Running-app ondersteuning voor HealthKit. Daarnaast is er nog een Nike+ Move-app, die alleen in de Amerikaanse App Store te downloaden is.

Eigenlijk komt Nike wat laat met de ondersteuning van Apple’s gezondheidsplatform, want bij de aankondiging van HealthKit werd al een demo gegeven waarin Nike de hoofdrol speelde. Wil je gebruik maken van het tracken zonder armband, dan heb je minimaal een iPhone 5s nodig want alleen daarin vind je de geschikte bewegings-chip. Nike liet vorig jaar doorschemeren dat ze willen stoppen met wearables, maar dat ze voorlopig nog de Nike+ FuelBand op de markt willen houden. Misschien heeft dat te maken met het feit dat er relatief weinig FuelBands zijn verkocht: Nike had behoorlijke concurrentie van marktleider Fitbit en heeft nauwe contacten met Apple. Het zou daarom best kunnen zijn dat Nike zich met deze move alvast voorbereid op een voortbestaan zonder FuelBands.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
13 februari 2015 om 16:55
Onderwerp
Categorie
Apps
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.