iTunes-Logo-Apple-Music

iTunes 12.2 met Apple Music nu beschikbaar

De nieuwe versie van iTunes, versie 12.2, is nu beschikbaar en voegt Apple Music toe. In dit artikel lees je hoe je deze nieuwe versie zo snel mogelijk binnenhaalt.

iTunes-Logo-Apple-MusicNa de komst van iOS 8.4 met Apple Music is nu ook iTunes aan de beurt voor een update. In iTunes 12.2 vind je ondersteuning voor Apple Music, de nieuwe muziekdienst van Apple. Zo zorg je ervoor dat je er zo snel mogelijk mee aan de slag kunt.

Voordat de update voor iTunes beschikbaar kwam, veranderde Apple nog snel de Terms and Conditions van het muziekprogramma door er nieuwe voorwaarden voor de Apple Music Service aan toe te voegen.

Zo download je iTunes 12.2 op Mac en Windows

Voordat je met Apple Music op de desktop aan de slag kunt, zul je eerst iTunes moeten updaten naar versie 12.2. Deze nieuwe versie bouwt de muziekdienst in bij iTunes, zodat je al je Apple-gerelateerde muziekzaken vanuit één programma kunt beheren.

Updaten doe je zo:

  1. Open iTunes.
  2. Ga in de menubalk naar iTunes en klik er op om een menu te openen.
  3. Selecteer ‘Zoek naar nieuwe versies’ en wacht totdat een pop-up scherm verschijnt.
  4. Zodra iTunes 12.2 beschikbaar is begint de download automatisch.

Let op: Je zult waarschijnlijk niet de enige zijn die aan de slag wilt met Apple Music op je Mac of Windows-pc, dus kan het even duren voordat de nieuwe versie beschikbaar is. Mocht de download beginnen, dan kan deze ook wat meer tijd in beslag nemen dan je misschien gewend bent.

Lees terwijl je wacht

Lees tijdens het downloaden alles wat je wilt weten over Apple Music in ons Dossier: Apple Music en de uitgebreide FAQ waarin we meer dan vijftig vragen voorzien van een antwoord.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2015, 0:16
Categorieën Apple, Mac & macOS
Onderwerpen apple music, itunes, muziek

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.