Apple: ‘Begin volgende week iOS 9 beta met Apple Music’

Apple-topman Eddy Cue belooft dat iOS 9 beta 3 met ondersteuning voor Apple Music begin volgende week beschikbaar komt.

eddy-cue-jimmy-iovineWanneer komt er een nieuwe iOS 9 betaversie die Apple Music kan afspelen? Vraag het maar aan Apple-topman Eddy Cue, die de laatste tijd regelmatig klantenservice via Twitter levert. Cue heeft het antwoord: “Begin volgende week”.


Apple Music ging dinsdagmiddag van start, toen iOS 8.4 beschikbaar kwam. Een paar uur later volgde iTunes 12.2, waarschijnlijk om te voorkomen dat Apple’s servers te veel belast werden. Maar ontwikkelaars die meedoen aan het testprogramma van iOS 9 kunnen voorlopig nog even niet luisteren. Bepaalde onderdelen van Apple Music werken nog niet. Begin volgende week komt er een oplossing, als iOS 9 beta 3 eraan komt, belooft Cue.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Op een aantal vragen via Twitter antwoordde Cue “begin volgende week”. De vorige beta verscheen op dinsdag 23 juni, dus de kans is groot dat ontwikkelaars volgende week dinsdag kunnen updaten. Apple hanteert een update-schema van ongeveer om de twee weken bij beta’s.

Cue vertelde twitteraars ook dat ze makkelijk tijdens de proefperiode kunnen opzeggen en dat de audiokwaliteit van Apple Music afhankelijk is van het feit of je op Wi-Fi of mobiel internet zit. Lossless audio biedt Apple echter niet aan; daarvoor zul je bij muziekdiensten als Tidal of Qobuz moeten zijn.

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.