iTunes krijgt nieuwe voorwaarden, Amerikaanse Apple Store offline

Apple heeft nieuwe iTunes-voorwaarden uitgebracht, waarin de abonnementen voor kranten en tijdschriften worden genoemd. Ook is de Apple Store offline.

itunes coverflowAls je de afgelopen uren een app hebt gedownload uit de App Store, zul je gemerkt hebben dat er nieuwe algemene voorwaarden zijn. Deze bevatten een nieuw onderdeel over de abonnementendienst, een onderdeel over automatische verlengingen van abonnementen en het delen van persoonsgegevens met uitgevers. Je leest er onder andere hoe het automatisch vernieuwen kan worden in- en uitgeschakeld. Ook zal Apple toestemming vragen als er persoonlijke gegevens met een uitgever uitgewisseld kunnen worden voor marketingacties. Je hebt daarbij de mogelijkheid om nee te zeggen.

Nieuwe voorwaarden iTunesVoordat je nieuwe apps kunt installeren en bestaande apps updaten, zul je akkoord moeten gaan met de nieuwe voorwaarden. Voor ontwikkelaars verandert er ook iets: zij moeten voor 31 maart akkoord gaan met de voorwaarde dat alle kranten en tijdschriften die via een abonnement lopen, in de applicatie aangeschaft kunnen worden via een in app-aankoop. Zo niet, dan dreigt een afwijzing door Apple. Apple staat wel toe dat uitgevers abonnementen buiten de App Store om aanbieden, maar er moet in de app zelf ook een abonnementsoptie zijn, die via Apple loopt. We noemden dat gisteren al in het artikel over abonnementsdiensten.

Momenteel is ook de Amerikaanse Apple Store offline gehaald. De reden daarvoor is gemakkelijk te raden: om 3 uur ‘s ochtends plaatselijke tijd gaat de pre-order voor de Verizon iPhone van start. De Nederlandse Apple Store is gewoon bereikbaar.

store down

Screenshot nieuwe voorwaarden via @bramvandeperre

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2011, 9:17
Categorieën Apple, Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen apple store, itunes, verizon, voorwaarden

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.