iTunes biedt optie voor meer ruimte op iPhone

In iTunes zit standaard een optie om je muziek te downsamplen naar een lagere bitrate van 128 kbps AAC. Zo past er meer muziek op je iPhone of iPad.
Robin van t Slot - · Laatst bijgewerkt:

Er is niets vervelender dan erachter komen dat je niet genoeg ruimte op je iPhone hebt, nét wanneer je een leuke nieuwe app hebt gevonden. En laten we eerlijk zijn, met de nog steeds groeiende App Store komt er een moment dat er teveel leuke apps zijn om er allemaal op te passen. Om dit moment uit te stellen, heeft iTunes een handige oplossing: het converteren van je muziekbestanden.

Niet iedereen weet dat er in iTunes al enige tijd een functie zit om muziek met een hoge bitrate te downsamplen naar 128kbs AAC. Veel mensen willen niet aan een lagere bitrate omdat dit minder kwaliteit zou betekenen. Hierover valt te twisten, maar wat vaststaat is dat een lagere bitrate minder ruimte in beslag neemt.

Misschien dat Apple klachten heeft gehad over de beperkte opslagruimte van haar apparaten, want de functie is nu iets prominenter in beeld gebracht. Wanneer je in iTunes bij apparaten je iPhone selecteert, komt de functie bij opties te voorschijn. Overigens wordt de muziek in de bibliotheek op je Mac of PC (vanzelfsprekend) niet geconverteerd.

opties itunes

Bron: iTunes News

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2010, 13:04
Categorieën Apps, Diensten, iDevices, Mac & macOS
Onderwerpen aandelen, converteren, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.