iTunes 12

iTunes 12 krijgt nieuw ontwerp, beta nu te downloaden

Apple gaat iTunes voorzien van een nieuw ontwerp. Dat blijkt uit een betaversie van iTunes 12 voor OS X die aan ontwikkelaars beschikbaar is gesteld.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Apple gaat iTunes op de Mac voorzien van een nieuw ontwerp. Dat blijkt uit een een testversie (beta) van iTunes 12 voor OS X die maandagavond aan ontwikkelaars werd vrijgegeven. Ontwikkelaars die OS X 10.10 Yosemite draaien, zien de update in de Mac App Store verschijnen. In de release notes spreekt Apple over een “elegant nieuw ontwerp”, naast nieuwe functies zoals familiedeling en verbeteringen voor afspeellijsten.

iTunes 12Apple heeft de betaversie nog maar net vrijgeven, maar uit enkele screenshots van iClarified valt af te leiden wat we kunnen verwachten. Aangezien het om een betaversie gaat, zal er in de tussentijd ongetwijfeld nog wel het een en ander gaan veranderen. Het is op dit moment niet duidelijk of ook de Windows-versie van iTunes een nieuw uiterlijk krijgt.

Bij de introductie van OS X Yosemite afgelopen maand, was in de dock al een nieuw rood icoon van iTunes te zien. Dat rode icoon vinden we ook terug in de eerste beta van iTunes 12. Inmiddels bereiken ons berichten dat de nieuwe versie van iTunes niet werkt onder OS X 10.9.4, de huidige versie van het Mac-besturingssysteem. Het lijkt er dan ook op dat iTunes 12 specifiek bedoeld is voor OS X Yosemite, dat dit najaar gratis beschikbaar komt.

iTunes 12 beta

iTunes 12

Screenshots via iClarified en 9to5Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 juli 2014, 17:45
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.