Facebook-app krijgt bewaarfunctie

Facebook iOS-app krijgt bewaarfunctie voor nieuws en meer

Facebook gaat de iOS-app voorzien van een bewaarfunctie voor het opslaan van nieuws, plaatsen, films, tv-series en muziek, die je ook op de desktop terugvindt. Ook kun je opgeslagen items delen met vrienden.

Facebook introduceert een nieuwe functie voor de iPhone- en iPad-app om informatie uit je nieuwsoverzicht voor later te kunnen opslaan. De nieuwe functie, die Save heet, wordt in de komende dagen uitgerold voor iOS, Android en de webversie. Met Save wordt het mogelijk om nieuwsartikelen op te slaan voor een later moment. Ook het opslaan van plaatsen, films, tv-series en muziek (voor zover beschikbaar) behoort tot de mogelijkheden. Het is daarnaast mogelijk om opgeslagen items met vrienden te delen.

De knop om berichten op te slaan zit enigszins verborgen onder het pijltje rechts van een bericht in je nieuwsoverzicht, zoals te zien is op onderstaande afbeelding.

Facebook-app krijgt bewaarfunctie

Opgeslagen items vind je in de iOS-app en de webversie terug onder een aparte menu-optie ‘Opgeslagen’. Die is ingedeeld op categorie. Zo hoef je niet een hele lange lijst door te scrollen op zoek naar de pagina of het artikel waar je naar op zoek was. Vanuit dit menu kun je opgeslagen items beheren, archiveren of delen met vrienden.

Facebook krijgt bewaarfunctie

Met de nieuwe functie gaat Facebook de concurrentie aan met populaire lees later-diensten zoals Pocket en Instapaper, die je vanuit verschillende apps berichten en andere media voor later laten opslaan. De bewaarfunctie is echter niet zo uitgebreid omdat je bijvoorbeeld geen artikelen offline kunt opslaan. Het past ook in de visie van Facebook dat zich, net als Twitter, meer en meer op nieuws wil gaan richten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juli 2014, 20:33
Categorie Apps
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.