Reacties voor: ‘iTunes 11 laat gebruikers volledige muzieknummers delen’

Apple zou voor het einde van het jaar iTunes compleet vernieuwen en daarbij verschillende nieuwe functies toevoegen. Zo zou het mogelijk zijn om volledige nummers met vrienden te delen via sociale media.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 25 reacties

  1. Apple loopt ontzettend achter met haar itunes. Mensen willen niet betalen per nummer, mensen willen alle muziek voor een vast bedrag per maand. Kijk bijvoorbeeld hoe mooi Spotify delen integreert. Met het kunnen delen van ‘1 miezerig nummertje’ wordt ik niet enthousiast.

  2. @david: Ben ik het dan niet mee eens. Ik wil gewoon een nummer fysiek kunnen downloaden in plaats van een vast bedrag per maand.

    Wordt wel tijd overigens dat iTunes een complete make-over krijgt. Hopelijk ook flink wat sneller.

  3. Helemaal eens met Bram,

    Ik betaal ook liever per nummer. Er zijn maanden dat ik niets koop en maanden dat ik verschillende nummers aanschaf.

    Het spotify wel geprobeerd, maar was niet mijn ding…

  4. Het 1 sluit het ander niet uit. Op Spotify kun je ook nummers kopen.

  5. @bartje: @Bram: Waarschijnlijk zijn jullie dan van de oude stempel. Niemand om mij heen koopt nog muziek (zowel student/werkende).

  6. Origineel geplaatst door David
    Waarschijnlijk zijn jullie dan van de oude stempel. Niemand om mij heen koopt nog muziek (zowel student/werkende).

    Hallo, ik ben student en koop wel muziek in de iTunes Store. Leuk je te ontmoeten

  7. Origineel geplaatst door David
    Waarschijnlijk zijn jullie dan van de oude stempel. Niemand om mij heen koopt nog muziek (zowel student/werkende).

    Hallo, ik ben werkende en koop wel muziek in de Itunes Store. dus ….

  8. Ja inderdaad, ik ben ook student en luister muziek via Spotify Premium. Echt ideaal: voor 10 euro per maand een oneindige muziekcollectie op zowel laptop als iPhone. Altijd goede kwaliteit en nooit meer gedoe met downloaden enzo. Apple loopt hier inderdaad een beetje achter, zeker als je veel (verschillende) muziek luistert, dan is het via iTunes veel te duur. Een vast bedrag per maand zoals bij Spotify kan, is voor mij de beste uitkomst.
    (Wel jammer dat er nog steeds een paar artiesten/labels zijn die niet met Sporify willen meewerken.)

  9. Ik vind het zo raar dat mensen muziek kopen via itunes zelf. Evht geldverspilling. Ik heb wel wat beters te doen met mijn geld

  10. Origineel geplaatst door dlo
    Hallo, ik ben werkende en koop wel muziek in de Itunes Store. dus ….

    Ken ik jou dan? nee..

  11. iTunes Match is voor mij echt DE perfecte oplossing! icm met een iTV is het echt ideaal. heb ook Spotify Premium (gratis van KPN) maar gebruik het eigenlijk nooit.

  12. iTunes is flink aan vernieuwing toe inderdaad, zie ook liever dat er wat nieuwe films bijkomen en dat iTunes Match wat meer muziek herkent. Mijn muziek is gewoon gekocht of geript van de originele cd en toch krijg ik bij 1/4 van mijn muziekcollectie te zien dat hij hem niet kan matchen.

    Overigens koop ik mijn muziek ook liever dan dat ik maandelijks moet betalen om onbeperkt te luisteren. Ken ook maar een enkeling die gebruik maakt van Spotify. De meeste betalen hun muziek liever bij aanschaf in plaats van een maandelijks bedrag.

  13. Itunes loopt inderdaad achter. Dit komt mijnsinziens door het ouderwetste model dat de consument zelf het mp3tje wil hebben.

    De behoefte om muziek te bezitten gaat geheel verdwijnen met de komst van de mogelijkheid om muziek en beeld te streamen.

    Als ik op al mijn devices (laptop prive, laptop werk, pc thuis, ipad, iphone) overal waar ik ben alle muziek kan luisteren die ik maar wil dan maak ik me totaal niet meer druk of ik eigenaar ben van een liedje. Of het nou een mp3’te is of op cd.

    Naarmate de streaming software beter en beter wordt, zal deze behoefte alleen maar afnemen.

    Naast het wegvallen van de behoefte om eigenaar te zijn van een mp3’tje wil ik me ook niet meer bezighouden om op al mijn apparaten mijn muziek zelf te moeten distribueren. Wat een gedoe en werk.

    Streaming heeft de toekomst 😀

  14. Apple is nog verreweg de grootste digitale aanbieder van muziek, met Spotify op afstand nummer twee. Dat wil zeggen dat nogal veel mensen (nog) van de oude stempel zijn.
    Ik ben zelf een beetje modern, zo modern al Apple dat voorschrijft: muziek echt willen hebben, maar toch overal kunnen beluisteren. Ik heb, kortom, betaald voor iTunes match. Dat is heel fijn, mits de internettoegangssnelheid van je apparaat dat toestaat.
    Ik denk dat een Spotify-aanpak (zoveel je maar opkam voor een vast bedrag) voor mij wel gaat werken voor films. Ik wil maar een zeer beperkt aantal films voor een tweede keer zien, dus het ‘hebben’-aspect is hierbij een stuk kleiner dan bij muziek.

  15. Ben benieuwd wat dit gaat worden, als ze een abbo combineren met luisteren en wat icloud dingen prima, als het net als spotify zal gaan werken, nee dankje.

    Ik heb Spotify geprobeerd, maar ik merkte op na een half jaar (60€ verder) ik elke x de zelfde 4/5/6 albums luisterde.
    Voor 60 euro kan ik ook 5/6 albums kopen, en dus werkelijk bezitten, en overal beluisteren. Dus heb Spotify opgezegd, en terug naar iTunes.
    Enige wanneer het wel leuk is is met een feestje, mensen kunnen op de sonos inloggen en gewoon muziek seleceteren om af te spelen, maar om daar nou een jaar lang spotify voor te nemen, nee dankje.

  16. Wie weet er oplossing voor synchronisatie probleempje.
    Bij vorige versies Itunes bleek iphone 4S altijd automatisch te synchroniseren als het aangesloten werd op de usb kabel.
    Nu na de laatste nieuwe versie van Itunes niet meer.
    Wie weet oplossing hiervoor ?

  17. @David: Ik koop ook gewoon muziek (net als heel veel werkende- en studerende vrienden). Ik heb geen zin in EUR 60 p/m te betalen voor muziek waarvan ik het grootste gedeelte niet beluister.

  18. ik ben dan ook van de oude stempel, want ik wil ook m’n eigen muziek bezitten… ben super blij met iTunes Match.
    kon zelfs tijdens de vlucht (met Delta Airlines) van Honolulu naar New York naar m’n eigen muziek luisteren in iTunes Match en ‘t werkte allemaal als een tiet!

    @Makkiej: daar heb je Remote en iTunes DJ voor! 🙂

  19. Ik gebruik ook iTunes Match en ik gebruik af en toe Spotify (de gratis versie) Meestal speel ik muziek af die ik zelf al heb. Waarom zou ik dan 5 of 10 Euro per maand gaan betalen om diezelfde muziek af te spelen? Voor 25 Euro per jaar kan ik al mijn eigen muziek overal afspelen! Ik koop ook muziek, maar daar wil ik maar één keer voor betalen.
    Het idee wat hierboven geopperd werd om een dienst te hebben gelijk aan Spotify voor Films en Series spreekt mij echter wel weer aan.

  20. Heel dat iTunes ziet er toch niet uit en is zeer gebruikers onvriendelijk. Ben benieuwd waar ze mee komen….

  21. Koop af en toe nog wel iets via iTunes, maar in de meeste gevallen beatport of andere download portals. iTunes zelf loopt vaak achter qua release, en het is helemaal een drama met spotify. Zal vast met andere muziek genres anders zijn. Maar als EDM liefhebber staat meer dan de helft nog niet eens online, of pas een paar week later. En daarbij koop ik tracks ook liever los, en kan opslaan waar ik dit zelf wil. En ten tweede mis ik de kwaliteit.

  22. Voor muziek is iTunes altijd beter. Ik zou een muzieknummer in bezit willen hebben. Maar juist voor films is 1x kijken genoeg, daarom moet er Spotify voor films komen.

  23. Zolang Spotify geen “dynamische playlists” heeft, blijf ik lekker iTunes gebruiken. Ik kan écht niet zonder m’n smart playlistjes…

  24. Origineel geplaatst door david
    Apple loopt ontzettend achter met haar itunes. Mensen willen niet betalen per nummer, mensen willen alle muziek voor een vast bedrag per maand. Kijk bijvoorbeeld hoe mooi Spotify delen integreert. Met het kunnen delen van ’1 miezerig nummertje’ wordt ik niet enthousiast.

    Was het maar zo dat je volledig over kon op Spotify, maar die mist nog veel: overal onbeperkte 3G dekking (niet Spotify’s schuld), mogelijkheid tot uploaden niet beschikbare muziek (Spotify heeft nog lang niet alles, ik zou graag zo’n 50 GB ruimte willen) en erg belangrijk:

    Origineel geplaatst door Rogier
    Zolang Spotify geen “dynamische playlists” heeft, blijf ik lekker iTunes gebruiken. Ik kan écht niet zonder m’n smart playlistjes…

    Ik zal het nog wel even met iTunes moeten doen, en een mirror op mijn XBMC kastje en… een fatsoenlijke all-in-one oplossing komt er helaas niet.

  25. ziet er goed uit en ik moet ook zeggen heb nu zo,n 500 euro aan muziek (alles van itunes exclusief een paar cd,s) en ben niet van plan om te stoppen.

    een goed idee lijkt me om bij het blad aankoopgeschiedenis de totaal prijs neer te zetten wat je totaal al gekocht hebt bij itunes!.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.