PGP-bedenker werkt aan beveiligde communicatietool Silent Circle voor iPhone

De maker van het befaamde beveiligingsprogramma Pretty Good Privacy gaat later dit jaar de iPhone-app Silent Circle uitbrengen. Hiermee kun je sms-berichten, telefoontjes, mail en VOIP-gesprekken versleuteld versturen.

Silent CircleDe nieuwe iPhone-app Silent Circle van Phil Zimmerman, de maker van de befaamde versleutelingsmethode Pretty Good Privacy, zal het mogelijk maken om e-mails, sms-berichten, telefoontjes en VOIP-gesprekken te versleutelen en ontsleutelen. Op deze manier kun je al je communicatie extra goed beveiligen, waardoor je zeker weet dat niemand meeleest of -luistert. Volgens Zimmerman kan de app vooral goed van pas komen in riskante situaties: je bent er immers zekerder van dat niemand meeluistert wanneer je communiceert met iemand in een oorlogsgebied of een land waar overheidscensuur geldt.

Pretty Good Privacy is de versleuteling die al sinds 1991 door bedrijven en individuen wordt gebruikt om beveiligd te kunnen communiceren. Het systeem maakt gebruik van publieke/geheime sleutels en digitale handtekeningen. Zimmerman is één van de meest beroemde ontwikkelaars in de wereld van data-encryptie.

Om gebruik te maken van alle beveiligingstrucs van Silent Circle moeten zowel jij als de ontvanger de app installeren. In de app vind je diverse opties waarmee je een beveiligd telefoongesprek kunt voeren, of om e-mails of sms’jes versleuteld te verzenden. De applicatie op de iPhone van de ontvanger zorgt ervoor dat de gegevens leesbaar zijn.

Silent Circle is op het moment nog niet beschikbaar. Zodra de app later dit jaar verschijnt, zal hij gratis te downloaden zijn en kun je een abonnement voor 20 dollar per maand afsluiten. Een fors bedrag, maar de app lijkt zich dan ook te richten op klanten voor wie de beveiliging broodnodig is.

https://www.youtube.com/watch?v=rhEzawkDTgE&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2012, 13:52
Categorie Achtergrond
Onderwerpen beveiliging, silent circle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.