‘iTunes 11 laat gebruikers volledige muzieknummers delen’

Apple zou voor het einde van het jaar iTunes compleet vernieuwen en daarbij verschillende nieuwe functies toevoegen. Zo zou het mogelijk zijn om volledige nummers met vrienden te delen via sociale media.

iTunes 11Apple werkt aan een totaal nieuwe versie van iTunes waarin nieuwe deelmogelijkheden worden toegevoegd. Dit schrijft Bloomberg op basis van anonieme bronnen. Het zou in de nieuwe iTunes-versie mogelijk zijn om een muzieknummer met een vriend te delen, die hem vervolgens gratis mag beluisteren. Apple zou op het moment met verschillende platenlabels in gesprek zijn om dit voor elkaar te krijgen. Ook Twitter en Facebook zouden ook dieper in iTunes geïntegreerd worden. Bloomberg’s bronnen bevestigen ook een totaal nieuw ontwerp, iets waar eerdere geruchten al op hebben gewezen. De totaal vernieuwde iTunes zou voor het einde van het jaar onthuld worden.


Op het moment kun je al via Ping previews van hooguit 90 seconden met anderen delen. Door je volledige nummers naar vrienden te laten versturen kan het aanlokkelijker worden om dit te doen, waardoor de kans mogelijk ook groter is dat je vriend het nummer later koopt. Het betekent alleen wel dat platenmaatschappijen hun nummer eerst wel gratis via iTunes aan de ontvanger moeten laten horen.

Dit is zeker niet de eerste keer dat we horen over een totaal vernieuwde versie van iTunes: in 2011 schreven we nog dat iTunes 11 een volledige facelift zal krijgen, inclusief diepe iCloud-integratie. In juni werd dit gerucht nog eens benadrukt door nieuwe bronnen, die spraken over een nieuwe iTunes Store, App Store en iBookstore. Bloomberg’s bronnen gooien nu olie op het vuur door de update de grootste verandering voor iTunes sinds de verschijning in 2003 te noemen.

Hoe Twitter en Facebook precies in iTunes 11 geïntegreerd worden is nog niet duidelijk. Op het moment kun je de sociale netwerken al gebruiken om een app of muzieknummer te delen met vrienden. Waarschijnlijk zullen de sociale netwerken een belangrijke rol spelen bij de nieuwe deelfunctie bij muziek, waarbij je een volledig nummer aan een vriend laat horen. De kans dat dit met Ping zal gebeuren lijkt namelijk vrij klein: volgens AllThingsD zal Apple’s sociale muzieknetwerk niet terugkeren in de volgende versie van iTunes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar. Ook bestaat de iTunes Store nog voor het kopen van muzieknummers en albums en het aanschaffen en huren van films.

iTunes
25 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.