itunes logo

iTunes 11.2 en Podcasts voor iOS brengen veel verbeteringen

Apple heeft iTunes 11.2 beschikbaar gesteld met veel verbeteringen voor podcasts en bugfixes. Ook is er een update voor Podcasts voor iOS.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

itunes logoApple heeft vanavond naast OS X 10.9.3 ook een update voor iTunes uitgebracht. In iTunes 11.2 vinden we verschillende verbeteringen voor het bladeren door podcasts. De update maakt het eenvoudiger om snel de podcast-afleveringen die je zoekt te vinden. Op het tabblad ‘Kanaal’ zijn voortaan de afleveringen die je kunt downloaden of streamen te vinden. Ook is er een nieuw tabblad ‘Niet-afgespeeld’ toegevoegd waarin je afleveringen terugvindt die je nog niet hebt beluisterd. Dezelfde veranderingen vinden we ook terug in de losse Podcasts-app voor iOS.

Ook is het mogelijk om favoriete afleveringen op te slaan en op je Mac of PC te bewaren. Om te voorkomen dat je harde schijf volloopt met podcasts die je al lang hebt beluisterd, heeft Apple een aparte optie toegevoegd om afgespeelde afleveringen automatisch te verwijderen. Ook heeft Apple een probleem verholpen dat ertoe leidde dat iTunes tijdens het bijwerken van Genius niet meer reageerde. Daarnaast zijn volgens Apple de algemene prestaties en stabiliteit van de app verbeterd.

Podcasts krijgt ondersteuning voor Siri en CarPlay

PodcastsIn Podcasts voor iOS heeft Apple naast de eerder genoemde verbeteringen ook nog wat andere vernieuwingen aan de app doorgevoerd. Zo kun je nu ‘play podcasts’ tegen Siri zeggen om podcastafleveringen af te spelen. Ook kun je specifieke podcasts of stations afspelen door bijvoorbeeld ‘play TEDtalks’ te zeggen. Hoewel Siri de Nederlandse taal nog altijd niet ondersteunt, is de slimme assistent ook in Nederland en België gewoon te gebruiken. Daarnaast heeft Apple ondersteuning voor de CarPlay auto-integratie toegevoegd, kun je stations afspelen en via AirDrop je favoriete podcasts met anderen delen. Tot slot zijn er verschillende problemen verholpen.

Downloaden: Podcasts (gratis, universeel, iOS 7.0+)

iTunes 11.2 kan door Mac-gebruikers via Software-update (Appeltje > Sofware-update) gedownload worden. Windows-gebruikers kunnen de update downloaden op de website van Apple.

Update 17 mei 2014: Inmiddels heeft Apple ook iTunes 11.2.1 uitgebracht, een kleine update waarin wat foutjes zijn weggewerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:10
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.