iTunes 10.6 converteert muziekbestanden naar hogere bitsnelheden

iTunes 10.6 maakt het mogelijk om muziek van hoge kwaliteit om te zetten naar AAC-bestanden met een bitsnelheid van 192 kbps en 256 kbps. Eerder kon dit alleen met een snelheid van 128 kbps.

iTunesApple bracht op woensdag 7 maart iTunes 10.6 uit, waarmee het mogelijk is om 1080p films en series te huren, kopen en bekijken. Appleinsider heeft nog een kleine toevoeging ontdekt: je kunt muziek met een hogere bitsnelheid nu met je iPhone synchroniseren als AAC-bestanden van 128, 192 en 256 kbps. Eerder kon je alleen voor de bitsnelheid 128 kbps kiezen.

Door één van de hogere bitsnelheden te kiezen, blijft muziek die je bijvoorbeeld van een cd hebt geript van hogere kwaliteit wanneer je deze op je iPhone of iPod touch zet. Voor muziek gekocht van de iTunes Store zullen de nieuwe bitsnelheden weinig uit maken: deze werden al met 256 kbps met je iPhone of iPod gesynchroniseerd.

Je kunt muziek met een hogere bitsnelheid omzetten naar 128, 192 of 256 kbps door in iTunes naar je iPhone te gaan. Bij het veld ‘Opties’ in het eerste tabblad tref je ‘Zet nummers met hogere bitsnelheid om naar (…) AAC’ aan.

Bitsnelheden iTunes 10.6

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2012, 14:07
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerp itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.