Marvel demonstreert augmented reality-app voor stripboeken

Marvel brengt op 2 april een iPhone-app uit, waarmee je bonuscontent in strips kunt bekijken. De app maakt hiervoor gebruik van augmented reality. Je kunt de app als eerste bij The Avengers versus X-Men gebruiken.

Marvel ARStripuitgever Marvel heeft een augmented reality-app voor iOS en Android gedemonstreerd op de multimediabeurs SXSW. Deze maakt het mogelijk om pagina’s met Marvel’s augmented reality-logo’s te scannen, zodat je alternatieve content te zien krijgt. Zo maakt de app het bijvoorbeeld mogelijk om het tekenproces achter die ene gekleurde pagina in een stripboek te bekijken.

Marvel’s app doet erg denken aan de bonuscontent die je vindt op een DVD. Door je iPhone op je stripboek te richten, krijg je extra content te zien die het duidelijk maakt hoe een stripboek precies tot stand is gekomen. De app kan ook video’s laten zien waarin een strip wordt uitgelegd, of een 3D-model dat je van alle kanten kunt bekijken.

De app zal op 2 april gratis te downloaden zijn. Je kunt de app eerst alleen gebruiken bij het eerste Avengers versus X-Men-nummer, dat op 4 april in de Amerikaanse winkels zal liggen. We vermoeden dat de app ook zal werken met de iPad-versie van de strips, al zul je dan wel twee iDevices moeten hebben.

Er is helaas geen HTML5-versie van bovenstaande video. Hierdoor kun je hem niet op je iPhone of iPad bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2012, 14:55
Categorie Apps
Onderwerpen augmented reality, marvel, strips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.