IRISNotes 2 digitale pen stuurt handgeschreven notities naar iPhone

IRISNotes 2 is een digitale pen die handgeschreven notities naar iPhone, iPad en iPod touch kan sturen.

irisnotes 2Het schoolseizoen gaat beginnen en dat betekent dat je als scholier of student weer een hoop aantekeningen gaat maken. Wil je alles meteen naar je iPhone of iPad doorsturen, dan kun je daarvoor de vandaag aangekondigde IRISnotes 2 digitale pen aanschaffen. Op het eerste gezicht is er niets nieuws: er zijn al genoeg digitale pennen verschenen waarmee je notities kunt digitaliseren. Maar de IRISNotes 2 biedt toch wel wat handige dingen: je hebt geen speciaal papier nodig, maar kun je normale notitieblok blijven gebruiken en desnoods op servetten of bierviltjes gaan krabbelen. Bovendien kun je alle aantekeningen meteen naar je iPhone en iPad sturen.

Dat de pen een normaal formaat heeft en niet de afmetingen van een staafmixer, is ook mooi meegenomen. Door digitale notities te maken raak je nooit meer iets kwijt. De documenten worden in Office-formaat afgeleverd, klaar om verder te bewerken. De pen werkt met een batterijtje en een soort clip die je bovenaan de pagina vastmaakt. Er passen 100 pagina’s papier in het geheugen. Er zijn twee versies van het systeem: Express en Executive. Bij de Express krijg je een pen op batterijen, vier vervangende batterijen en een aluminium opbergdoos. Bij de Executive-versie krijg je een lederen opberghoes en een iOS-kabel om de pen aan een iPhone, iPad of iPod touch te koppelen. Dat is de versie die je als iPhone-gebruiker moet hebben, maar het is ook meteen de duurste uitvoering: 150 euro. De goedkopere Express-versie kost 100 euro. Amerikanen zijn goedkoper uit, watn die betalen dezelfde bedragen, maar dan in dollars.

IrisPen

Naast de twee genoemde pennen is er een IRISNotes 2 for Smartphones, bedoeld om notities naar een BlackBerry of Android-toestel te sturen. Bij de talen die IRISNotes 2 herkent en omzet van handgeschreven naar gedrukte tekst zit uiteraard ook Nederlands.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2012, 14:37
Categorie Accessoires
Onderwerpen digitaal, notities

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.