‘Apple iTV concurrent voor desktopcomputers’

Apple zou met een volledig geïntegreerde televisie de concurrentie aan kunnen gaan met desktopcomputers. De televisie zou namelijk de nieuwe digitale hub in huis worden.

Apple TVGeruchten wijzen al lange tijd op de iTV, een televisie van Apple die via Siri bestuurd kan worden. Zou Apple zo’n televisie op de markt brengen, dan zou deze wellicht niet alleen concurreren met andere televisiemakers. Volgens analist Ben Reitzes van Barclays zouden ook desktopcomputers de druk van de Apple iTV kunnen voelen. De Apple iTV zou immers gebruikt kunnen worden als digitale hub in huis, iets dat nu veel met computers gebeurt.

Reitzes zegt het volgende:

We geloven nog steeds dat Apple een volledig geïntegreerd televisie-ecosysteem wil uitbrengen dat als digitale hub in huis dient en vele computertaken op zich neemt. Uiteindelijk zou zo’n ecosysteem druk kunnen uitoefenen op consumenten-desktops, op dezelfde manier dat de iPad dit volgens ons ook met consumenten-notebooks heeft gedaan.

Om te concurreren met desktops moet Apple wel eerst de Apple iTV op de markt brengen, iets dat volgens Reitzes nog wel eventjes kan duren. Hij beaamt de circulerende geruchten over de Apple TV, die zou veranderen in een settop-box voor televisieproviders. Reitzes denkt dat Apple zich hiermee op een andere televisiestrategie richt dan voorheen. Met de settop-box zou er worden gewerkt aan een sofware-ecosysteem voor televisies, dat via iTunes uiteindelijk verbonden kan worden met iPhones, iPads en Macs in hetzelfde huis. Iets dat de huidige Apple TV al in beperkte mate doet: met AirPlay kun je immers video en muziek op je iOS-apparaten afspelen op een Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 augustus 2012, 15:30
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.