‘iPhone zou meer beveiligingsupdates moeten krijgen’

Volgens een blogger van de Washington Post heeft de iPhone al maandenlang geen beveiligingsupdate gekregen. Apple zou het besturingssysteem van de iPhone net zo moeten behandelen als van de desktop.

De Apple iPhone ligt met patches vier maanden achter op Mac OS X, schrijft een blogger van de Washington Post. Omdat op de iPhone een miniatuurversie van OS X draait zou het logisch zijn als Apple dezelfde beveiligingsupdates voor de iPhone uitbrengt, die ook voor de desktop worden ontwikkeld, zo meent Brian Krebs. Sommige websites vatten de boodschap wel heel extreem op: iPhone extreem kwetsbaar voor hackers, schijft Webwereld. Maar gelukkig is het nog niet zo dramatisch.

Het klopt inderdaad dat de laatste versie van het iPhone-besturingssysteem (1.1.4) alweer van een paar maanden terug dateert: om precies te zijn uit februari. Die update bevat geen fixes voor een aantal beveiligingslekken in de Safari-webbrowser en andere componenten van OS X die de iPhone gebruikt. “Apple zou de software moeten updaten zoals ze ook met het core operating system doen, of anders niet moeten zeggen dat de iPhone elke week naar updates checkt”, zegt beveiligingsonderzoeker Charlie Miller.

Apple loste een belangrijke Safari-bug medio april al op voor de desktopversie van Safari, maar op de iPhone is het nog ongepatcht. De blogger van de Washington Post vermoedt dat Apple alle aandacht heeft gericht op de release van iPhone-firmware 2.0 komende week, waarin veel meer beveiligingsmaatregelen zijn genomen. Dan weten we meteen of die zogenaamde “extreme kwetsbaarheid voor hackers” is opgelost.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2008, 18:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen beveiliging, exploit, hackers, safari, security

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.