Apple onderzoekt techniek voor uitrekbaar iPhone-scherm

Krijgt een toekomstige iPhone een uitrekbaar scherm? In een patent wordt een schermtechniek omschreven die het mogelijk maakt om het scherm uit te rekken of te buigen.


Heb je wel eens spijt gehad van het formaat van je iPhone? Dat je toch liever een iPhone 7 Plus had in plaats van een gewone iPhone 7 vanwege het grotere scherm? Misschien komt daar in de toekomst wel een oplossing voor, want in een nieuw patent heef Apple een uitrekbaar scherm vastgelegd. Dankzij nieuwe techniek kun je het scherm uitrekken, maar het zou ook gebruikt kunnen worden voor flexibele toestellen.

Is een uitrekbaar iPhone-scherm de toekomst?

In het patent omschrijft Apple de technische werking van een flexibel scherm dat geschikt is voor zowel input (zoals aanraking) als output (het daadwerkelijke beeld). In een laag van het scherm zitten de nodige sensoren en mechanismen voor haptische feedback verwerkt. Alle onderdelen, die bijvoorbeeld nodig zijn voor LED, micro-LED of OLED en om aanraking vast te leggen, zouden in een rasterpatroon in de laag van het scherm verwerkt worden. De onderlinge verbinding tussen deze onderdelen kan bijvoorbeeld gekronkeld vastgelegd worden, zodat het scherm meer flexibel en uitrekbaar is, totdat deze de maximale afstand bereikt hebben.

Onderdelen voor uitrekbaar scherm.

Het is zeker niet voor het eerst dat Apple patenten vastlegt die te maken hebben met een flexibel of rekbaar scherm. Er zijn al allerlei patenten omtrent een buigbare iPhone. In het meest recente patent wordt de techniek van de behuizing omschreven, maar niet hoe het scherm zelf buigbaar kan zijn. Die techniek komt in dit nieuwe patent dan weer juist wel naar voren, waardoor de twee patenten samen wellicht meer inzicht bieden in een toekomstige iPhone of ander product van Apple.

Uitrekbaar scherm in een patent.

Met een uitrekbaar of flexibel scherm kan Apple bijvoorbeeld een groter gedeelte van het apparaat gebruiken voor het scherm. Denk hier bijvoorbeeld aan het wegwerken van schermranden, zodat je meer scherm hebt bij hetzelfde formaat toestel. Maar Apple zou deze techniek van een uitrekbaar scherm ook nog voor andere toestellen dan de iPhone kunnen gebruiken, zoals een Apple Watch. Wie weet dat we over tien jaar wel een iPhone in onze handen hebben waarbij je het formaat van het scherm zelf binnen een bepaalde marge kunt aanpassen.

Zie jij een uitrekbare iPhone wel zitten of is alle techniek van flexibele scherm en buigbare toestellen niks voor jou?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2017, 15:00
Categorie iDevices
Onderwerp patent

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.