iPhone-problemen na installatie van iTunes 7.6.1

Na installatie van iTunes 7.6.1 ervaren sommige Windows-gebruikers problemen met hun iPhone. De categorie 'Other' lijkt extreem gegroeid en soms wordt de iPhone niet meer herkend. Voor beide problemen is er een oplossing.

iTunes 7.6.1 for Windows, probleem oplossenSommige iPhone-bezitters blijken wat problemen te hebben na het installeren van iTunes 7.6.1. Zo blijkt de iPhone bij Windows-gebruikers niet meer te worden herkend. Apple heeft dat zelf ook ontdekt en heeft er een Knowledge Base-artikel over gepubliceerd, met een reeks mogelijke oplossingen. Daar staan een aantal voor de hand liggende in, zoals het controleren of je PC wel aan de systeemeisen voldoet en het checken of de USB-kabel wel goed is verbonden.

Ook de tip om je PC te herstarten had je zelf kunnen bedenken, maar verderop staat een tip waar je misschien wel wat aan hebt: Verify iPhone Driver/Service Installation. Dat houdt in dat je controleert of de driver USBAAPL.SYS aanwezig is en of Apple Mobile Device Support is geïnstalleerd als een Windows Service. Zo niet, dan is het maar beter om iTunes helemaal opnieuw te installeren.

Lees meer: iPhone not recognized in iTunes for Windows (#305716)

Een andere klacht die gebruikers melden, is dat de categorie ‘Other‘ na het synchroniseren met iTunes 7.6.1 spectaculair is gegroeid. De categorie neemt opeens meerdere gigabytes in beslat, terwijl je er geen andere content op hebt gezet. De oplossing in dit geval is het uitvoeren van een Restore (Herstel): verbind de iPhone met iTunes, ga naar het tabblad Summary (Samenvatting) en klik op Restore (Herstel). Je raakt alle contacten, afspraken, foto’s, muziek en andere persoonlijke gegevens kwijt (maar als het goed is heb je die nog in Outlook en iTunes op de desktop staan), maar SMS-berichten, notities, belhistorie, favoriete contacten, geluidsinstellingen en dergelijke blijven bewaard. Toch is het niet iets wat je zomaar even achteloos moet uitvoeren: je raakt de jailbreak en alle applicaties van derden kwijt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2008, 15:00
Categorieën Diensten, Mac & macOS
Onderwerpen itunes, windows

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.