iPhone gejat? Zie de kracht van online diensten!

Wat doe je als je uit een vliegtuig stapt en je mist je iPhone? Je verdenkt de buurman in het vliegtuig en zet de achtervolging in. Je tools: het internet!
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Find My iPhone: BingoJe zit in het vliegtuig en iemand naast je vraagt om een pen te lenen. Je leent de pen en gaat ondertussen met je iPhone spelen. Eenmaal geland moet er een oudere vrouw tussen jou en je buurman door als jullie aan het wachten zijn om uit te stappen. Je buurman valt tegen je aan en snelt daarna weg. Je helpt de gevallen vrouw met opstaan. Als je jouw jas wil controleren mist er iets. Je iPhone! Dat overkwam Sam uit Los Angeles. Hij dacht eerst dat hij de iPhone had laten vallen en daarna zelfs dat zijn iPhone per toeval in de tas van de buurman gevallen was. Hij liet het er niet bij zitten en zette de achtervolging in om te achterhalen waar zijn iPhone gebleven was.

Een zoektocht door het vliegtuig leverde geen resultaat op. Ook toen hij een stewardess naar de iPhone liet bellen, kreeg hij geen gehoor. Sam ging toch maar langs de douane, waar hij zijn buurman bij toeval weer tegenkwam. Die beweerde de iPhone niet te hebben. Sam vulde op het vliegveld allerlei papieren in en ging naar huis. Eenmaal thuis gebruikte hij Find My iPhone om te zien dat de iPhone verplaatst was. De buurman kreeg steeds meer de schijn tegen, omdat een dag later de iPhone alweer verplaatst was. Sam’s buurman zou toch inmiddels in zijn tas hebben moeten kijken? De gedupeerde besloot het anders aan te pakken…

Lees op de weblog van Sam hoe hij Google, AT&T, MobileMe, zijn telefoonboek en ussearch.com gebruikte om alles van zijn buurman te weten te komen. Waar hij woont, welke auto hij rijdt, hoe zijn familie heet, wat zijn naam is, hoe oud hij is, waar hij gaat eten, etc. Allemaal dankzij bovenstaande diensten. Een prachtig verhaal (wederom) van wat de Find My iPhone-dienst kan betekenen voor iedereen met een MobileMe-account en een iPhone.

Bron: @elskamp

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2010, 10:12
Categorie Achtergrond
Onderwerpen find my iphone, google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.