3G iPad gekocht en geen Micro SIM bij de hand? Gewoon oude simkaart bijknippen!

Als je geen Micro SIM hebt, zou je een bestaande simkaart kunnen bijknippen, suggereert de website CNET. De chips zijn immers hetzelfde.

simkaart bijknippenVoordat je de schaar in je oude simkaart zet is het misschien slim om toch nog even dit hele artikel door te lezen. CNET beweert namelijk dat volgens de European Telecommunications Standards Institute (ETSI) de standaarden voor simkaarten gelijk zijn. Een Micro SIM en een gewone simkaart zijn technisch gelijk, met als enige verschil dat de hoeveelheid plastic rondom de chip verschillend is. In theorie zou je je oude simkaart daarom kunnen bijknippen, om deze in de iPad te kunnen gebruiken. Er is echter nog niemand die een 3G iPad in handen heeft en het in de praktijk heeft kunnen uitproberen.


Misschien zijn er simkaart-experts onder onze lezers die kunnen bevestigen dat het inderdaad het geval is? De vereiste dat je een Micro SIM in de 3G iPad moet gebruiken is één van de dingen die de iPad minder compatibel maakt. In plaats van de normale 15 x 25 mm moet je de simkaart bijknippen naar 12 x 15 mm. Het bijknippen van simkaarten is trouwens niet zo moeilijk: bij de eerste generatie iPhone hebben veel mensen het gedaan om simkaart-adapters te kunnen gebruiken. Als het bijknippen van de simkaart echt werkt, zou het handig zijn als er templates op de markt komen.

Via: Crave (CNET)

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 januari 2010 om 23:29
Onderwerpen
,
Categorie
iDevices

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.