Hoe duurzaam is de Apple iPad?

Nieuwe producten met nieuwe technologieën roepen vaak de vraag op of het product wel duurzaam is. De milieuvriendelijkheid van de iPad was ook wat Earth2Tech zich afvroeg.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

DuurzaamheidNieuwe producten met nieuwe technologieën roepen vaak de vraag op of het product wel duurzaam is. De milieuvriendelijkheid van de iPad was ook wat Earth2Tech zich afvroeg. Zij hebben aan de hand van enkele factoren zoals het scherm, het materiaal van de iPad en de batterij een indicatie gegeven in welke mate de woensdag door Steve Jobs gelanceerde iPad mileuvriendelijk zou zijn. Als conclusie delen ze de iPad in de categorie B en zijn ze erg tevreden over de groenheid van de iPad.

De website geeft aan dat de iPad vrij is van giftige chemicaliën. Ook bevat de iPad geen arseen, BFR’s, kwik en PVC’s. Ze praten erg positief over de omhulzing: de iPad heeft gebruik gemaakt van hetzelfde materiaal als andere apparaten. De achterkant is van hetzelfde materiaal als de nieuwe Macbook Pro’s. De materialen glas en aluminium die daarvoor gebruikt worden zijn recyclebaar en worden in de categorie A ingedeeld.

Velen hadden een OLED-scherm verwacht. Maar als de prijs van $499 gegeven wordt, dan is een OLED-scherm zo goed als onmogelijk. aldus Earth2Tech. De LED LCD-schermen die daar nu voor in de plaats zitten zullen zuinig zijn voor de batterij en dat zal het milieu minder schaden. Het scherm van de iPad wordt in de categorie B ingedeeld.

Als laatste hebben ze het over de batterij van de iPad. Dit blijkt de boosdoener te zijn. Het goede nieuws is dat de batterij 10 uur meegaat. Een nadeel van de batterij vindt de website dat deze nog steeds niet verwisselbaar is. Je kunt nu niet bij een batterij die versleten is, een nieuwe batterij plaatsen. Of wanneer je lang moet reizen, dat je onderweg een nieuwe batterij kunt plaatsen. De batterij is nog steeds een 25Whr heroplaadbare lithium-polimeerbatterij. De batterij van de iPad wordt in de categorie C ingedeeld.

Als extra opmerking geven ze complimenten voor de ARM-gebaseerde A4 processor die Apple zelf ontwikkeld heeft. Toch is de iPad al e-book lezer absoluut niet het meest duurzame product op de markt. Als grap halen ze het feit aan dat de iBooks Store ervoor gaat zorgen dat er minder bomen gekapt hoeven worden en dus beter voor het milieu zou zijn. Als eindoordeel geven ze de Apple iPad een B. Het is toch wel gezien de hardware, het scherm en de batterij wel degelijk een groen product.

Bron: Earh2Tech
Foto: Students for Compassionate Living

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 1:36
Categorie iDevices
Onderwerpen duurzaam, groen, ipad, milieu

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.