iPhone firmware 3.0.1 beschikbaar via iTunes (Update: jailbreak/unlock)

Apple heeft via iTunes een firmware-update beschikbaar gesteld. De update verhelpt het sms-lek, dat gisteren bekend werd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

firmware updateApple heeft via iTunes een firmware-update beschikbaar gesteld. De update “verhelpt problemen met de kwetsbaarheid van de sms-functionaliteit”.

De update is bedoeld voor de iPhone, iPhone 3G en de iPhone 3GS en dus niet voor de verschillende iPod touch-modellen (logisch, want daar zit geen sms-functie op).

Firmware 3.0.1 brengt geen wijzigingen aan in de baseband, volgens eigen tests van iSpazio en bevestiging via het IRC-kanaal van Saurik. Jailbreakers en unlockers kunnen dus met een gerust hart nu ook de security-update installeren.
Voor alle duidelijkheid: na het installeren van de firmwareupdate moet je de jailbreak dus opnieuw uitvoeren!

developer
Ontwikkelaars krijgen een foutmelding als ze 3.1b3 al geïnstalleerd hebben en proberen om de nieuwe versie 3.0.1 er overheen te installeren.

Het sms-lek heeft de afgelopen dagen veel publiciteit gekregen. Voor wie dat heeft gemist: twee security-onderzoekers hebben ontdekt dat je met een simpel sms-bericht (dat niet hoeft te worden geopend) een iPhone kunt hacken en de controle kunt overnemen.

De Britse operator O2 zei eerder vandaag dat Apple het lek zaterdag via een patch zou dichten. Die patch (in de vorm van een compleet .IPSW-formwarebestand) is iets eerder gekomen dan verwacht.

iphone update

Tipgever: D@nny

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2009, 14:49
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, itunes

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes