iPhone en iPad populair onder artsen

De iPhone en iPad genieten veel populariteit onder artsen. Van de huidige smartphone-gebruikers onder hen bezit 59 procent een iPhone en er komen er beduidend meer bij.

Artsen-gebruiken-een-iPhone-en-iPadArtsen zijn fervente gebruikers van de iPhone en de iPad. Een onderzoek van QuantiaMD onder 3700 artsen wijst uit dat 83 procent van hen een smartphone heeft. Van die groep heeft 59 procent een iPhone en 29 procent heeft bovendien een iPad. Hoewel je de apparaten niet altijd in de praktijk zal aantreffen, worden de apparaten ingezet om informatie over medicijnen op te vragen, een behandeling te kiezen, te leren over nieuwe behandelingen of een diagnose vast te stellen. En er komen heel wat artsen met een iPhone bij…


Een van de vragen uit de enquête luidde namelijk: ‘Bent u van plan een mobiel apparaat te kopen in 2011 en zo ja: welke?’ Maar liefst 44 procent van de artsen zonder smartphone zeiden ‘Ja’ op die vraag en van die groep wil 39 procent een iPhone en 27 procent een iPad. Android is lang zo populair niet onder de welvarende doelgroep. Slechts 20 procent kijkt uit naar een Android-smartphone en slechts 7 procent loopt warm voor een Android-tablet.

Verder geeft 35 procent van de artsen in het onderzoek aan dat de kans enorm is dat er binnenkort een tablet in de dokterspraktijk wordt gebruikt. Slechts 2 procent ziet dat absoluut niet gebeuren, terwijl 19 procent reeds een tablet op de werkvloer hanteert.

Het volledige onderzoek van QuantiaMD is online te bekijken.

Artsen-gebruiken-een-iPhone-en-iPad

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.