iPad razend populair in dokterspraktijk

De tablet wordt nu al door 19 procent van de doktoren in de huisartsenpraktijk gebruikt en nog eens 65 procent acht het waarschijnlijk dat zij dat binnenkort ook doen. De iPad is veruit het populairst.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Artsen-gebruiken-een-iPhone-en-iPadDe opmars van de tablet is niet te stuiten in de dokterspraktijk. Een onderzoek van QuantiaMD onder 3.700 artsen wijst uit dat maar liefst 65 procent het waarschijnlijk vindt dat de tablet binnenkort in de huisartsenpraktijk wordt gebruikt. Slechts 2 procent van de artsen ziet dat totaal niet gebeuren – terwijl 19 procent van de doktoren nu al een tablet hanteert. De iPad is in het bijzonder populair bij de hoogopgeleide en vaak welvarende doelgroep.

De tablets die nu al gebruikt worden voor werkgerelateerde zaken, worden ingezet om informatie over medicijnen op te vragen, een behandeling te kiezen, te leren over nieuwe behandelingen of een diagnose vast te stellen.

Van de 3.700 ondervraagde artsen bezit 83 procent een mobiel apparaat zoals een tablet of smartphone. Van die groep heeft 59 procent een iPhone en 29 procent een iPad. Daarmee is de iPad populairder dan Android-smartphones én Android-tablets bij elkaar. Die nemen samen namelijk 23 procent in.

Naar verluidt wordt de iPad alleen nog maar vaker gebruikt in de toekomst. 44 procent van de artsen die nu geen tablet of smartphone bezit, denkt er een in 2011 te gaan kopen. Van die groep wil 27 procent een iPad en loopt slechts 7 procent warm voor een Android-tablet. De iPhone is het meest gewilde object onder artsen. 39 procent van de toekomstige smartphone of tablet-kopers, overweegt Apple’s telefoon.

Het volledige onderzoek van QuantiaMD is online te bekijken.

Artsen-gebruiken-de-iPad-privé-en-zakelijk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2012, 13:47
Categorie Achtergrond
Onderwerpen game, gebruikers, medisch, onderzoek, racegame, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.