Vrouw met iPhone in handen

Reacties voor: De iPhone is actiever dan je denkt, als je ligt te slapen

De iPhone blijkt per dag ruim 3.000 keer contact te leggen met externe servers. Een experiment laat zien dat de iPhone toch heel actief is, ook als je helemaal niets ermee doet. En de grootste boosdoener is...

Reacties: 8 reacties

  1. De iPhone is actiever dan je denkt, als je ligt te slapen

    Ik heb mijn iPhone altijd in de vliegtuigstand. Geldt dit dan ook?
    Alvast dank voor hulp.

    Reageer op Paul

    • Nee; geen connectie is ook geen DNS-query.
      Zonder internetverbinding kun je geen servers benaderen. Maar dan moet je toestel wel 100% op vliegtuigstand staan en niet dat 5G uit staat, maar WiFi aan, want dan heb je nog steeds internet en kunnen er dus verbindingen gelegd worden.

      Reageer op Jan

      • Ja. Helder. Uit is bij mij ook écht uit!
        (Heerlijk trouwens)!

        Dank voor je hulp. 👍🏽

        Reageer op Paul

      • Als je hem daarna weer aansluit haalt die die overgeslagen contacten en data uitwisselingen toch weer in? Zodat je er uiteindelijk niets mee opschiet?

        Reageer op Kees

        • Wellicht Kees …
          Maar ik wil zeker niet dat dat allemaal vlak naast mijn hoofd gebeurd als ik ‘s nachts op bed lig.
          Is nie gezond!

          Dus daarop gaat ie bij mij ‘s avonds op de vliegtuigstand.

          Reageer op Paul

  2. Dat Google op Android *procentueel* minder queries doet dan Apple op iOS zegt niets, vooral niet als je eerst uitgebreid hebt verteld hoe andere bedrijven op Android een veelvoud aan queries uitvoeren van het iOS aantal.

    Reageer op GertjeD

  3. Als ik bij mijzelf in NextDNS kijk dan zie ik de Apple apparaten met stipt bovenaan staan. Echter gaan hiervan 90% naar Apple’s eigen servers (*.apple.com / *.aaplimg.com / *.apple-dns.net) etc. De calls die vanaf mijn apps komen zijn minimaal als ik de app niet gebruik.

    Reageer op Frank

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.