iPhone-bezitters zoeken 50x vaker mobiel dan anderen

Google zag het aantal zoekopdrachten vanaf de iPhone de afgelopen maanden spectaculair stijgen. iPhone-bezitters zoeken 50x vaker dan gebruikers van andere mobiele telefoons.

Google LocalMobiel zoeken via Google blijkt populair op de iphone. Google bevestigt dat iPhone-gebruikers 50 keer meer mobiele zoekacties uitvoeren, dan bezitters van andere mobiele apparaten. “We dachten dat het een fout was en lieten onze engineers de logbestanden nogmaals bekijken”, aldus Volgens Vic Gundotra, hoofd van Google’s mobiele activiteiten. Maar de cijfers bleken te kloppen, zo vertelde Gundotra aan de Financial Times op het Mobile World Congress in Barcelona.


De Google-manager had nog een andere interessante voorspelling: als mobiele fabrikanten volledige webbrowsers op hun apparaten zouden installeren, kan mobiel zoeken de zoekactiviteiten vanaf computers binnen een paar jaar inhalen. Da’s goed nieuws voor Google, want die hebben plannen om met mobiele advertenties ook daarbij een flinke graanbundel mee te pikken. Wat gebruik van andere diensten betreft blijkt de iPhone ook een succesnummer (of melkkoe, ‘t is maar hoe je het bekijkt): volgens AT&T is de gemiddelde omzet bij iPhone-gebruikers dubbel zo hoog dan bij de gemiddelde gebruiker. T-Mobile zag een groei van 30% en in het Verenigd Koninkrijk spreekt O2 van “ongehoorde hoeveelheden dataverkeer” op het mobiele netwerk, veroorzaakt door iPhone-bezitters.

Andere interessante punten uit het interview is dat Google zich niet zo druk maakt om het verlies van het contract met T-Mobile aan zoekrivaal Yahoo. Volgens Google worden contracten minder belangrijk, omdat steeds meer gebruikers buiten het portaal van de operator zoeken. “Gebruikers willen internet zonder muren. Ze weten hoe ze Google.com moeten intikken als ze daarvan gebruik willen maken. Twee jaar geleden speelden de operators nog steeds de rol van poortwachters, maar dat is niet langer hun rol.”

Google’s mobiele manager benadrukte nog eens, dat het onwaarschijnlijk is dat Google een eigen mobiele telefoon gaat maken. Het bedrijf ziet liever elke telefoon als Google-phone. “We praten uiteindelijk over duizenden apparaten”, zei Gundotra.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 februari 2008, 12:20
Categorie iDevices
Onderwerpen google, groei, mobiel bankieren, reclame, t-mobile, zoeken
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.