iHole: iPhone-verpakking wordt camera obscura

Een knutselaar heeft van de iPhone-doos een camera abscura gebouwd. Het binnenwerk van de doos werd gebruikt voor de filmhouder.

iHole, iPhone-verpakking wordt camera obscuraEen knutseltip voor vanavond: Scot Hampton gebruikte de verpakking van de iPhone om een camera obscura te maken. Het project met de naam iHole is zo eenvoudig mogelijk gehouden, met alleen tape, aluminiumfolie voor de lens, een stuk schuimrubber een een overgebleven schroef van een Ikea-meubel. De kartonnen binnenkant van de iPhone-verpakking werd gebruikt om filmhouders voor de achterzijde te maken.

Het serienummer op de doos is nog intact, want je weet immers nooit wanneer je garantie nodig hebt. Eigenlijk was Scot van plan om de iHole te lanceren op 15 januari, dezelfde datum als de keynote op Macworld, maar er kwamen onvoorziene vertragingen in het productieproces tussendoor. De foto’s die Scot met een belichtingstijd van zo’n 1 minuut met de iHole heeft gemaakt, zijn in volledige resolutie te bekijken. Over het project iHole zelf, lees je meer op dezelfde website.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 februari 2008, 20:00
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.