Website en video's geven tips en trucs voor foto's maken en filmen met iPhone 7 (Plus)

How to Shoot on iPhone 7: vier nieuwe filmpjes over fotograferen met iPhone 7

Apple geeft met een serie video's tips en trucs over fotograferen met de iPhone 7-camera. Je leert stapsgewijs over het gebruik van specifieke functies, zoals de portretmodus.

Website en video's geven tips en trucs voor foto's maken en filmen met iPhone 7 (Plus)Dankzij de smartphone hebben we tegenwoordig vrijwel altijd een goede camera bij ons voor het maken van foto’s en video’s. Maar dat wil nog niet zeggen dat je dan altijd het beste resultaat krijgt. Apple heeft een nieuwe website geïntroduceerd die hierop inspeelt en tips en trucs geeft om dat resultaat te krijgen. Korte video’s leggen stapsgewijs uit hoe je bijvoorbeeld een goede portretfoto maakt of slim gebruikmaakt van licht.

Update 20 mei 2017: Apple heeft 4 nieuwe video’s toegevoegd aan de serie (zie verderop).

Tips voor fotograferen en video’s maken met iPhone 7 (Plus)

Op de nieuwe website staan zestien video’s waarin Apple uitlegt hoe je de camerafuncties van de iPhone 7 en 7 Plus optimaal gebruikmaakt. Zo vind je er video’s over het gebruik van de portretmodus van de iPhone 7 Plus, hoe je foto’s (stills) tijdens het filmen maakt en hoe je toch mooie foto’s maakt in omgevingen waar het licht niet optimaal is. Bijvoorbeeld met enkel straatverlichting, met een zonsondergang als achtergrond of een onderwerp dat alleen vanachter verlicht is.

Uit te voeren acties meteen zichtbaar
In de video’s wordt niet alleen stapsgewijs uitgelegd hoe je tot een bepaald resultaat komt, maar je ziet ook meteen welke acties je daarvoor op het scherm moet uitvoeren. De foto-tips tonen laten de vertrouwde gebruikersinterface van de Camera-app zien. Omdat vrijwel iedereen tegenwoordig zijn iPhone in portretmodus houdt tijdens het fotograferen of filmen, zijn de video’s ook staand opgenomen. Sommige video’s richten zich specifiek op functies van de iPhone 7 Plus. Apple heeft enkele van de video’s ook op YouTube gezet.

Update: 4 nieuwe video’s
Op 20 mei heeft Apple vier nieuwe video’s toegevoegd aan de serie ‘How to shoot on iPhone 7’. Daarin leer je hoe je kunt inzoomen met je iPhone 7 Plus, hoe je video’s omzet naar zwartwit en met één hand een selfie maakt.

“Kom dichterbij met 2x optische zoom”, meldt Apple in het filmpje. “Of gebruik digitale zoom om tot 10x dichterbij te komen. Gebruik je de zoom tijdens het maken van video’s, dan is het overigens wel verstandig om het automatisch wisselen tussen de lens uit te schakelen. Anders kunnen er lelijke effecten optreden.

Altijd al een arthouse-achtige foto of video willen maken? Dat kan door in zwartwit te filmen. “Met het juiste filter en wat experimenteren met lichtniveau’s krijg je een dramatisch zwartwitbeeld”, vertelt Apple.

Snel een selfie maken doe je makkelijk in drie stappen, aldus Apple. Ze leggen uit hoe je dat met één hand doet. Natuurlijk wil je zo knap mogelijk op de selfie staan, dus legt Apple ook nog even uit hoe je de foto bewerkt, zodat je het daarna kunt delen.

Er stonden al 7 videofilmpjes over de iPhone 7-camera op Apple’s speciale website. Met deze instructies moet het lukken om nog mooiere foto’s te maken.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 20 mei: Vier nieuwe video's toegevoegd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 mei 2017, 9:10
Categorie Apple
Onderwerpen camera, iPhone 7, iPhone 7 Plus
Device iPhone 7

Actuele iPhone 7 deals

iPhone 7 Plus

Lees alles over de iPhone 7 Plus, het grote 5,5-inch toestel dat sinds 2016 verkrijgbaar is. Dit toestel heeft een dubbele camera waardoor nieuwe mogelijkheden zoals portretfoto's met diepte mogelijk zijn. Hieronder vind je alle info over nieuwe functies, verkrijgbaarheid en meer.

iPhone 7 Plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.