Donkere iPhone 7 met nieuwe homeknop.

‘iPhone 7 krijgt minimaal 32GB opslag’

Apple zal bij de iPhone 7 kiezen voor minimaal 32GB opslag, dubbel zoveel als op de huidige instapmodellen met 16GB. Tegelijk heeft Apple andere marketingtactieken gevonden om te zorgen dat mensen toch voor een duurder model kiezen.

Apple gaat bij de iPhone 7 niet langer kiezen voor een instapmodel met 16GB opslag. Het goedkoopste model van de iPhone 7 zal beschikken over minimaal 32GB opslag. Dat beweert de Wall Street Journal op basis van bronnen die vertrouwd zijn met de plannen van Apple. Het is voor het eerst in jaren dat Apple de sprong naar meer opslag maakt, nadat er jarenlang over is geklaagd.

Donkere iPhone 7 met nieuwe homeknop.

‘iPhone 7 met 32GB’

Voor veel gebruikers is 16GB opslag echt te weinig, zeker als je behoorlijk wat apps wilt installeren en foto’s wilt maken. Toch bleef Apple ook bij de iPhone 6s weer vasthouden aan 16GB als instapmodel, oplopend naar 128GB voor het topmodel. Ook dat zou bij de iPhone 7 wel eens kunnen veranderen, want er zijn steeds meer geluiden dat Apple gaat kiezen voor een topmodel met 256GB opslag. Net als bij de iPad Pro’s trouwens.

De afgelopen jaren is flashgeheugen goedkoper geworden, waardoor smartphones van andere merken vaak al met minimaal 32GB worden geleverd. Apple hield vast aan de lage opslagcapaciteit en dat had volgens critici vooral te maken met marketing: ze kunnen dan een relatief goedkoop toestel aanbieden, dat bijna niemand wil hebben. Daardoor is de kans groter dat mensen voor een duurder model kiezen. Bij de iPhone 7 zou Apple een andere tactiek hebben gevonden om te zorgen dat je voor een duurder model kiest: door een Pro- of Plus-model uit te brengen met dubbele camera en enkele andere functies die je niet op het instapmodel vindt.

In september wordt het volgende model iPhone verwacht, met naar verwachting een A10-processor maar zonder koptelefoonaansluiting. Het design zal grotendeels hetzelfde blijven. Daardoor wordt in twijfel getrokken of Apple wel zal kiezen voor de naam ‘iPhone 7’. Het zou ook iPhone 6SE of iets soortgelijks kunnen worden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juli 2016, 22:31
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone 7

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.