air-display

Ontwikkelaar Air Display 2 boos over plotselinge refund van app-aankopen uit 2014

De ontwikkelaar van Air Display 2 is boos omdat 500 aankopen van de app volledig zijn teruggedraaid. Hierdoor is de ontwikkelaar zijn geld kwijt geraakt.

Er is iets vreemds gebeurd bij de ontwikkelaar van de iOS-app Air Display 2 (link). Via Twitter laat Dave Howell van Avatron Software weten dat er maar liefst 500 aankopen van Air Display 2 door Apple gerefund zijn, waardoor de ontwikkelaar opeens €3.000 aan inkomsten kwijt is. Hoe kan het dat blijkbaar zoveel gebruikers hun geld terug wilden, terwijl de ontwikkelaar van niets wist en de app nog steeds goed functioneerde?


air-display

Aankoop uit 2014 volledig teruggedraaid

Het zit zo: in september 2014 werden er 500 licenties van Air Display 2 aan een onderwijsinstelling verkocht. Ruim anderhalf jaar later is de volledige aankoop teruggedraaid, waardoor de onderwijsinstelling het geld volledig teruggekregen heeft. Apple heeft over deze beslissing niet gecommuniceerd met de ontwikkelaar. Hij doet nu zijn beklag via Twitter.

Dave Howell vermoedt dat er een hoop iPads ingeruild zijn voor andere apparaten, waardoor Air Display 2 niet meer nodig was. Maar voordat de refund plaatsvond is anderhalf jaar gebruik gemaakt van Air Display 2, een app die normaal gesproken €7,99 kost. Na aftrek van de 30% voor Apple loopt de ontwikkelaar daardoor €3.000 aan inkomsten mis.

Een refund van een app is op zich niet vreemd, want iedereen kan bij Apple zijn of haar geld terugvragen voor bijvoorbeeld een niet werkende app of een aankoop waar je spijt van hebt. Doe je dit binnen veertien dagen, dan krijg je zonder vragen je geld terug. Je kunt de app blijven gebruiken zolang je hem op je toestel hebt staan, maar je ontvangt dan geen verdere updates meer. Het is echter vreemd dat een aankoop van anderhalf jaar geleden zonder enige communicatie richting de ontwikkelaar teruggedraaid is.

Air Display: iDevice als tweede scherm

Air Display 2 is een app waarmee je een iPhone of iPad kan omtoveren tot een tweede scherm voor een Windows-pc of Mac met minimaal OS X Lion. De app biedt ondersteuning voor een draadloze verbinding tussen de computer en iPhone of iPad, waardoor je het toestel ook op langere afstand als extra scherm kunt gebruiken. Inmiddels is Air Display 3 verkrijgbaar, maar deze werkt alleen met Mac-computers met nieuwe versies van OS X. Mocht je benieuwd zijn naar deze app, dan kun je hem tijdelijk downloaden met korting die je vindt in onze iCulture Deals.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2016, 16:51
Categorie Apps
Onderwerp air display

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.